Francúzska polícia strelila muža s nožom, ktorý kričal "Allahu Akbar"
06 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Muž vyzbrojený nožom, ktorý zároveň kričal „Allahu Akbar“, bol postrelený policajtmi v severovýchodnom meste Metz, len dva dni po podobnom útoku v blízkosti Paríža, pri ktorom zostala jedna osoba mŕtva a niekoľko zranených. Informuje o tom portál The Guardian.


Podozrivý bol viacnásobne postrelený do stehien. Muž bol na zozname osôb, ktoré boli podľa prokuratúry monitorované z hľadiska väzieb na militantné a extrémistické skupiny. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie zamerané na odhalenie konkrétneho motívu. Jeho meno nebolo zverejnené.

Štátny prokurátor mesta Metz, Christian Mercuri, dodal, že podozrivý má „poruchu osobnosti“. Prokuratúra je v súčasnosti v kontakte s francúzskou prokuratúrou.

„Oceňujem rýchle myslenie policajného zboru, ktorý zasahoval s cieľom zadržať podozrivého. Prebieha vyšetrovanie na určenie presnej motivácie a okolností, ktoré viedli k útoku,“ uviedol francúzsky minister vnútra Christophe Castaner na Twitteri.

K tomuto incidentu došlo iba dva dni potom, ako muž dobodal náhodných ľudí s nožom za Parížom na predmestí Villejuifu. Tento útok spôsobil, že jedna osoba zomrela a dve boli zranené, útočník bol zastrelený zodpovednými policajtmi. Prokuratúra neskôr vyhlásila, že muž bol údajne prevedený na islam a trpel „psychickými problémami“.

„SMRŤ AMERIKE“: Iránski zákonodarcovia na zasadnutí skandovali protiamerický slogan (VIDEO)
Rozhorčení iránski poslanci sa stretli na pódiu v parlamente a skandovali slogan „smrť Amerike“. Zasadnutie sa uskutočnilo uprostred národného smútku, kvôli vražde iránskeho elitného veliteľa ozbrojených síl Kuds - Gásema... Čítať ďalej
05 | 01 | 2020 | Marek Molnár