Francúzsko sa neusiluje o obchodnú vojnu s USA, ale ak tomu príde, budeme odpovedať, prehlásil minister financií
05 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Paríž nebude nečinne sedieť, ak Washington uplatní svoje sankcie na náš tovar, uviedol francúzsky minister financií Bruno Le Maire.


"Chceme sa vyhnúť obchodnej vojne, ale ak nás postihnú sankcie, ktoré považujeme za nevhodné, nepriateľské a nezákonné, sme na ňu pripravení reagovať, a to aj s našimi európskymi partnermi," uviedol minister v rozhovore pre Le Journal du Dimanche.

Minulý rok francúzski zákonodarcovia podporili novú daň na technologických gigantov, ktorá sa tiež nazýva GAFA, pretože daň sa v zásade zameriava na niektoré americké spoločnosti, ako sú Google, Apple, Facebook a Amazon. Nový systém bol zameraný na to, aby technologickí giganti platili dane z príjmov, ktoré generujú z poskytovania služieb francúzskym spotrebiteľom do francúzskeho rozpočtu.

Trumpova administratíva opakovane odsúdila francúzsky krok s tým, že „diskriminuje“ americké spoločnosti, a prisľúbila v reakcii na to stanoviť colné sadzby na francúzsky tovar.

USA sa chcú zamerať na niektoré z najcitlivejších francúzskych produktov, ako je víno, syr a kozmetika, s až 100-percentnými odvodmi.

„SMRŤ AMERIKE“: Iránski zákonodarcovia na zasadnutí skandovali protiamerický slogan (VIDEO)
Rozhorčení iránski poslanci sa stretli na pódiu v parlamente a skandovali slogan „smrť Amerike“. Zasadnutie sa uskutočnilo uprostred národného smútku, kvôli vražde iránskeho elitného veliteľa ozbrojených síl Kuds - Gásema... Čítať ďalej
05 | 01 | 2020 | Marek Molnár