Lekár žaluje spoločnosť Apple kvôli funkcií sledovania srdcovej frekvencie na Apple Watch
28 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Technológia, ktorú Apple Watch používa na zisťovanie nepravidelného tepu srdca, porušuje patent držaný kardiológom na New York University, ktorý teraz vedie súdny spor proti technologickému gigantovi.


Joseph Wiesel požiadal federálny súd v Brooklyne, aby nariadil spoločnosti Apple zaplatiť náhradu škody a tvrdil, že spoločnosť „s vedomím" porušuje jeho práva.

Podľa súdnych dokumentov Dr. Wiesel vynašiel spôsob a zariadenie na detekciu fibrilácie siení pomocou fotopletysmografie na „posúdenie toho, či je pulzová frekvencia pravidelná alebo nepravidelná“. To znamená, že používateľ môže monitorovať fibriláciu siení v prostredí aj mimo nemocnice.

Po tom, čo sa v Apple Watch objavila rovnaká technológia, Dr. Wiesel komunikoval so spoločnosťou prostredníctvom mnohých listov, ale tvrdí, že odmietli rokovať „v dobrej viere“.

Súd tvrdí, že technológia, na ktorú sa vzťahuje patent spoločnosti Wiesel, je „kritickou súčasťou Apple Watch a používa sa na zvýšenie dopytu zákazníkov“.

Pri výbuchu bomby v Somálsku zahynulo najmenej 50 ľudí (VIDEO+FOTO)
V sobotu vybuchla bomba pripevnená na aute v bezpečnostnom kontrolnom stanovisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo, pri ktorej zahynulo najmenej 50 ľudí. Medzi obeťami sú hlavne vysokoškolskí študenti. Čítať ďalej
28 | 12 | 2019 | Marek Molnár