VIDEO: Indická armáda počas cvičenia otestovala protilietadlový raketový systém „rýchlej reakcie“
23 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Cvičenie najnovšej indickej protilietadlovej rakety bolo natočené na východnom pobreží krajiny, ide o tretí test rakiet za posledný týždeň.


Raketa s názvom Dubbed the Quick Reaction Surface-to-Air Missile (QRSAM) bola v pondelok testovaná na integrovanom testovacom mieste indickej armády vo východnom štáte Odisha. Zábery, ktoré priniesla spravodajská agentúra ANI, ukazujú, ako raketa vyletí zo zeme a následne zmizne vo vzduchu.

QRSAM má postupne nahradiť starnúce rakety, ktoré India kúpila od Sovietskeho zväzu v 70. a 80. rokoch 20. storočia. Armáda chce zapojiť rakety do svojho arzenálu do roku 2021 a využiť ich schopnosť zasiahnuť letecké ciele do vzdialenosti 30 km.



Minulý štvrtok indická organizácia pre výskum a vývoj v oblasti obrany (DRDO) testovala raketový systém viacerých rakiet s dlhým dosahom s názvom Pinaka.

Organizácia DRDO tiež minulý týždeň testovala pozemnú verziu nadzvukovej rusko-indickej rakety BrahMos.

India úspešne otestovala nadzvukové rakety stredného doletu BrahMos
Nadzvuková riadená raketa stredného doletu BrahMos, ktorú vyvinuli spoločne India a Rusko, bola v utorok úspešne odpálená z odpaľovacej plochy Chandipur na východnom pobreží Indie. Čítať ďalej
17 | 12 | 2019 | Marek Molnár