Bombastická produktivita slovenskej firmy. Štyria zamestnanci a miliarda zisku
19 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Na Slovensku existuje firma, ktorá so štyrmi zamestnancami dokázala vyprodukovať zisk vyšší ako jedna miliarda eur. Správu priniesol denník Pravda.


SPP Infrastructure, a.s., vlastník firiem spravujúcich plynárenskú infraštruktúru na Slovensku, má v rebríčkoch Bisnode ďalšie prvenstvo. Podľa poslednej analýzy sa umiestnili na špičke rebríčka TOP 10 najziskovejších firiem aj z pohľadu zisku na zamestnanca. Ten predstavuje hodnotu vyše 251 miliónov eur. Podnik pritom v oficiálnych databázach priznal v roku 2018 dovedna štyroch zamestnancov a celkový zisk vyše miliardy eur.


Druhá v rebríčku skončila ťažobná spoločnosť Minerfin, a.s., ktorá uvádza zisk na zamestnanca vo výške 5.212.348 eur.


Vallo ukazuje, ako bude vyzerať vláda progresívcov: Štedrá pre nich, drahá pre nás
Najprv si vybavil kráľovský plat. Potom dostal od vlády mimoriadnu finančnú injekciu. A teraz ide od ľudí pýtať viac peňazí. Hospodárenie primátora Bratislavy Matúša Valla sa začína vymykať jeho predvolebným rečiam. Čítať ďalej
17 | 12 | 2019 | Peter Bachan

Celkový zisk spoločnosti Minerfin za rok 2018 sa pohyboval na úrovni 119.884.000, čo zabezpečilo firme v rebríčku TOP 10 čestné desiate miesto. Pri prepočte zisku na zamestnanca a s počtom zamestnancov 23 si táto firma v rebríčku výrazne polepšila a zaradila sa na druhé miesto,“ opísala pre Pravdu Petra Štěpánová, analytička Bisnode.


Podľa analýzy najviac zamestnancov na Slovensku zamestnáva automobilka Volkswagen Slovakia (14.800 ľudí), za ňou nasleduje Slovenská pošta, a. s., (12.873 zames­tnancov) a oceliarne U. S. Steel Košice, s. r. o., (10.250 pracov­níkov).


Čaputová, Vallo, Truban - sú "noví" politici len produktom, ktorých musia "vyrobiť" mágovia marketingu?
Do parlamentných volieb nám ostáva necelý polrok, a "spod kameňa" opäť vyskakujú "noví" politici. Nie je to však prvýkrát, čo sa tak deje. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan