Pri dvoch dopravných nehodách asistoval alkohol
18 | 12 | 2019 I SITA

Pozitívne dychové skúšky u aktérov dvoch dopravných nehôd zaznamenali policajti z okresu Prievidza. K prvej z nich došlo včera podvečer na ceste I/64 z Nitrianskeho Pravna do Pravenca. "39-ročný vodič na osobnom aute značky Renault obchádzal v pravom jazdnom pruhu stojace auto. Následne prešiel do protismerného jazdného pruhu, kde sa zrazil s vozidlom značky Kia, ktoré šoféroval 59-ročný vodič. Pri nehode vznikla celková škoda 4 000 eur," informoval o prípade krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. 59-ročný vodič však s poškodeným autom nezostal na mieste, ale pokračoval v jazde.


"V Nitrianskom Pravne ho zastavila policajná hliadka miestneho obvodného oddelenia, ktorá ho podrobila dychovej skúške. Vodič nafúkal 1,18 mg/l (2,46 promile) alkoholu," dodal Kudlička s tým, že u druhého aktéra, vinníka nehody, alkohol nebol zistený.

Ďalšia dopravná nehoda sa stala o niekoľko hodín neskôr na Prievidzskej ulici v Bojniciach. "Krátko po polnoci sa 56-ročný vodič Mazdy nevenoval vedeniu vozidla a narazil do cestného ostrovčeka s kovovým zábradlím. Vodič sa podrobil dychovej skúške, pričom nafúkal 1,25 mg/l (2,60 promile) alkoholu," uviedol k prípadu policajný hovorca. Pri dopravnej nehode vznikla škoda vo výške 6 000 eur.