V Alpách zabíjali lavíny. Taliansko hlási tri obete, Rakúsko jednu
16 | 12 | 2019 I Dominik Simon

Pri páde lavín v talianskych Alpách dnes na troch rôznych miestach prišli o život traja ľudia, ďalší človek zahynul pod masami snehu v rakúskom Vorarlbersku. Informuje o tom agentúra ANSA


Jednou z obetí lavín v Taliansku sa dnes stal 49 ročný horský sprievodca a člen horskej služby Roberto Ferraris. Lavína ho zavalila pri skialpinistickom výstupe v oblasti Valtournenche v regióne Valle d Aosta vo výške 2300 metrov.

Pri pešom výlete v stredisku Alpe di Siusi v Južnom Tirolsku lavína strhla 62 ročnú ženu, privolaný záchranári ju našli v priebehu pol hodiny, v tom čase už ale bola mŕtva.

Ešte živého sa naopak podarilo objaviť snowboardistu, ktorého sneh zasypal v alpskom stredisku Alagna v regióne Piemont. Muž však neskôr zomrel v nemocnici.V Rakúsku dnes pod lavínou zahynul šesťdesiatročný nemecký turista, ktorý so svojou manželkou schádzal z cez 2000 metrov vysokého vrcholu Hahnenköpfle v stredisku Kleinwalsertal. Pri zjazde strhli lavínu, ktorá muža zasypala. Záchranári ho našli až po hodine pátrania v hĺbke troch metrov.

Najmenej štrnásť obetí si vyžiadala havária autobusu v Nepále
Najmenej štrnásť obetí si vyžiadala havária autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu ráno v Nepále. Ďalších osemnásť ľudí pri nej utrpelo zranenia a záchranári ich previezli do nemocnice. Čítať ďalej
15 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA