Daňo s Vaskym už majú na krku konkrétne obvinenie. Prokurátor žiada väzbu
15 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči dvom zadržaným youtuberom


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie voči youtuberom Martinovi D. a Rudolfovi V. za opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva, spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.

Ako píše polícia na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Facebook, v prípade ďalších dvoch čiastkových útokov tohto prečinu bolo voči obvinenému Martinovi D. vznesené obvinenie ako samostatnému páchateľovi a v prípade jedného skutku mu bolo vznesené obvinenie aj za prečin podnecovania. Obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom počítačovej siete.

Následne vyšetrovateľ spojil na spoločné konanie k tejto trestnej veci aj niektoré ďalšie skutky obvineného M. D. Po piatkovom zadržaní oboch osôb a vykonaní potrebných procesných úkonov spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby,“ objasnila polícia. Dodala, že vzhľadom na štádium vyšetrovania a prebiehajúce procesné úkony sa v súčasnosti nemôžu bližšie vyjadrovať k obsahovej stránke stíhaných skutkov, ako ani k dôvodom navrhovaného väzobného stíhania obvinených.

Martin D. momentálne čelí aj obvineniu za daňový delikt, konkrétne neoprávnené vratky DPH. Rudolfa V. v lete neprávoplatne odsúdili na podmienečný trest za prečin násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania. V roku 2015 totiž v rozhlasovom vysielaní hovoril o „roxorovej revolúcii“, pričom spomínal zoznam osôb, ktoré majú byť ubité.

Ľudia žiadajú exhumáciu tela šéfa kryptoburzy. Heslá si vzal do hrobu!, tvrdia
Klienti skrachovanej kanadskej finančnej spoločnosti QuadrigaCX, ktorá bola považovaná za najväčšiu kanadskú burzu kryptomien, žiadajú o exhumáciu tela zosnulého zakladateľa a majiteľa firmy Geralda Cottena. Cotten bol totiž jediný, kto poznal... Čítať ďalej
15 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič