Rusko začne masovú výrobu Putinovej limuzíny značky Aurus v roku 2021 (FOTO)
14 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Začiatkom roku 2021 sa má začať dlho očakávaná sériová výroba automobilov Aurus, rovnaká ruská značka, ktorá vyrobila limuzínu pre ruského prezidenta Vladimira Putina.


Túto správu zverejnilo ruské ministerstvo priemyslu a obchodu v piatok po tom, čo minister obchodu Denis Manturov navštívil závod Ford Sollers v Tatarstánskej republike, kde sa budú montovať špičkové luxusné vozidlá.



Po tom, ako v roku 2020 dôjde k odstaveniu niekoľkých pilotných automobilov Aurus, očakáva sa, že v prvom štvrťroku 2021 sa vyrobí približne 360 ​​automobilov. Do roku 2022 sa výrobná kapacita závodu zvýši takmer päťnásobne na viac ako 1700 vozidiel. V roku 2024 sa plánuje výroba viac ako 5 200 automobilov ročne.

Russian Industry and Trade Ministry


„Robotické systémy [v závode] umožňujú vykonávať technicky zložité práce,“ uviedlo vo vyhlásení ministerstvo priemyslu a obchodu. "Budeme používať digitálne výrobné technológie," dodalo ministerstvo.

Napriek tomu, že je zavedenie automobilov do hromadnej výroby vzdialené viac ako rok, pre ruské luxusné automobily sa vykonalo už viac ako 600 predobjednávok.

VIDEO: Obrovský požiar v textilnom sklade v Moskve bolo možné pozorovať z niekoľkých kilometrov
Do veľkej záchrannej akcie v Moskve sa zapojili dva vrtuľníky, 70 hasičov a 220 záchranárov kvôli požiaru, ktorý pohltil textilný sklad v husto osídlenej oblasti pozdĺž jednej z najrušnejších ciest v meste. Čítať ďalej
13 | 12 | 2019 | Marek Molnár