VIDEO: Pakistanský útok právnikov na nemocnicu mal za následok najmenej 3 mŕtvych
12 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Najmenej 3 pacienti boli zabití po tom, ako mnoho právnikov zaútočilo na zamestnancov i pacientov v nemocnici v Pakistane. Dav bol nakoniec rozptýlený policajným slzným plynom.


Nahnevaný dav sa v stredu zameral na kardiologický inštitút v Pandžábu v Lahore, pričom zaútočil takmer na každého, kto bol v blízkosti. Nájazd právnikov prinútil zamestnancov nechať pacientov bez dozoru, pričom boli niektorí v kritickom stave.





Počet zabitých pri útoku by sa mohol ešte zvýšiť. Zatiaľ sú oficiálne uznané tri obete, avšak Pakistanská asociáciou mladých lekárov tvrdí, že mŕtvych môže byť až 12 ľudí.



Aj keď nie je jasné, čo presne vyvolalo také masívne nepokoje, niektoré správy tvrdia, že útok bol vyvolaný videom, na ktorom bol lekár, ktorý „zosmiešňoval“ právnika, ktorý požadoval prednostné ošetrenie.



 

Ďalšie videá ukazujú, že personál nemocnice hádzal na právnikov kamene zo strechy, pritom ako sa právnici snažili dostať do budovy. Polícia nakoniec násilie potlačila a do davu vypálila slzný plyn.



Rus pri bitke poslal dvoch súperov na zem jednou ranou (VIDEO)
Záber z priemyselnej kamery ukazuje spor medzi vodičmi v Rusku, ktorý sa skončil až neočakávane rýchlo, keď muž zhodil na zem oboch súperov jednou ranou. Čítať ďalej
11 | 12 | 2019 | Marek Molnár