Olympijský tím SR pred zápasom s "dvadsiatkou" so štyrmi zmenami
12 | 12 | 2019 I SITA

Trénerské duo Peter Oremus a Andrej Kmeč, ktoré v piatok povedie olympijský tím Slovenska v prípravnom zápase proti reprezentačnej "dvadsiatke", muselo na poslednú chvíľu urobiť štyri zmeny vo svojej nominácii. Boris Sádecký, Miloš Kelemen a Erik Rajnoha budú absentovať pre zranenia a trenčiansky útočník Marek Hecl bol v pondelok povolaný do A-tímu, ktorý sa predstaví na turnaji NaturEnergie Challenge vo švajčiarskom Vispe. Namiesto nich sa v olympijskom výbere predstaví iné kvarteto hráčov z najvyššej slovenskej súťaže - Viliam Čacho (Detva), Patrik Rogoň (Nové Zámky), Peter Bjalončík (Poprad) a Christián Michalčin (Košice).


Spomedzi hráčov, ktorí boli dodatočne nominovaní do olympijského tímu má najlepšie individuálne štatistiky Peter Bjalončík. Ten v drese Popradu odohral v tejto sezóne 22 zápasov, v ktorých strelil tri góly a na ďalších šesť prihral. V seniorskom tíme SR si odbije premiéru, keďže doposiaľ nastupoval iba za mládežnícke výbery. Mužstvo generálneho manažéra Žigmunda Pálffyho nastúpi proti mladíkom, ktorí sa pripravujú na MSJ 2020 v Třinci a Ostrave, v piatok 13. decembra o 15.00 h v Žiline.

Aktualizovaná nominácia olympijského tímu SR na výcvikový tábor v Žiline a prípravný zápas proti SR "20":
Brankári: Matej Gajan (Bratislava Capitals/HC'05 B. Bystrica), Stanislav Škorvánek (HC Košice).
Obrancovia: Jakub Cibák (HC Košice/HK Spišská Nová Ves), Samuel Hain, Andrej Hatala (obaja HC Nové Zámky), Patrik Maier (HKM Zvolen), Félix Petrinec (Bratislava Capitals/HC'05 B. Bystrica), Michal Roman (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Adrián Sloboda (HK Nitra), Christián Michalčin (HC Košice).
Útočníci: Radovan Bondra, Šimon Petráš, Roman Žitný (všetci HC Slovan Bratislava), Miloš Fafrák, Alex Tamáši (obaja HC'05 Banská Bystrica), Daniil Fominych (HK Nitra), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec, ČR), Juraj Milý (HC Košice), Jakub Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Viliam Čacho (Detva), Peter Bjalončík (Poprad), Patrik Rogoň (Nové Zámky).