Real Madrid dočasne na čelo tabuľky. Boli sme trpezliví, preto sme zvíťazili, vraví Raphael Varane
07 | 12 | 2019 I SITA

 Zraneniami sužovaný Real Madrid potvrdil rolu favorita a zdolal Espanyol Barcelona (2:0) v prvom sobotňajšom zápase 16. kola La Ligy.


Zásluhou gólov francúzskeho obrancu Raphaela Varana z 37. a jeho krajana z útoku Karima Benzemu zo 79. min sa kráľovský klub opäť odpútal na 3 body od FC Barcelona a priebežne sa vrátil na čelo španielskej najvyššej súťaže.

"Biely" balet dohrával od 83. min bez vylúčeného obrancu Ferlanda Mendyho, ktorý videl dve žlté karty. Benzema má na konte už 11 gólov a je najlepším strelcom La Ligy o dva zásahy pred čerstvým 6-násobným držiteľom Zlatej lopty Lionelom Messim.

Real Madrid sa predstavil bez zranených hráčov Garetha Bala, Edena Hazarda, Jamesa Rodrígueza, Marcela aj Lucasa Vázqueza

Zverenci Zinedina Zidana natiahli sériu bez prehry na 9 zápasov a zároveň dosiahli štvrté ligové víťazstvo v sérii. Espanyol zasa predĺžil sériu prehier na šesť a je predposledný devätnásty.

"V tomto zápase sme si toho dosť vytrpeli. Espanyol je lepšie mužstvo ako napovedá jeho tabuľkové postavenie. Boli sme však dostatočne trpezliví a víťazstvo sme si zaslúžili," zhodnotil tréner Zinedine Zidane.

"Stále je to o trpezlivosti, aby sme našli spôsob ako streliť góly. Bojovali sme do posledného dotyku s loptou. Zvyčajne strieľajú góly útočníci, ale dnes som pomohol aj ja," uviedol Raphael Varane.