Kiska nezaváhal a zneužil tragédiu v Prešove k predvolebnému kopancu Ficovi.
06 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Vyzerá to tak, že niektorí ľudia nevedia odložiť politikárčenie ani v prípade takej tragédie, akou je výbuch v prešovskom paneláku. Vie o tom svoje aj Andrej Kiska. Ten nezmeškal chvíľu, aby deklaroval verejne svoj smútok a popri tom si mohol kopnúť aj do Fica. V rámci príspevku, kde vyjadroval sústrasť obetiam, dokázal tento babrák rozpútať veľké vášne na sociálnych sieťach.


Svoju úprimnú sústrasť obetiam výbuchu v Prešove vyjadrili mnohí politici. Všetci sa ale zdržali akýchkoľvek politických podtónov. Predsa len je to nanajvýš nevhodné v takejto situácii ťahať do toho ešte aj politiku. Až na Andreja Kisku. Bývalý prezident a teraz líder strany Za ľudí nezaváhal a jedným dychom, tváriac sa sústrastne, využil tragédiu v Prešove na to, aby sa politicky "znemožnil" v reakcii na Fica.

Počet obetí výbuchu v Prešove stúpa
Počet obetí výbuchu v Prešove stúpol na sedem. Uviedol to dnes po zasadnutí krízového štábu krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Ján Goliaš. Čítať ďalej
07 | 12 | 2019 | SITA


„Mysľou som v Prešove. Myslím na ľudí v Prešove, ktorých zasiahol výbuch v paneláku,“ píše na sociálnej sieti Facebook. Na tom nie je samozrejme nič zlé ani neobvyklé. Ďalšia veta však viacerých ľudí zakočila.

Exprezident si totiž očividne nevedel odpustiť kopnúť si do Roberta Fica. „Toto sú ľudské tragédie, nie to, že NAKA sa necháva zaťahovať Ficom na politické špinavosti pred voľbami,“ písalo sa v ďalšej vete.

Ďalej už pokračuje opäť nerušené vyjadrenie úprimnej sústrasti s pozostalými a žiada, aby každý pomohol v maximálnej možnej miere tým, ktorých nešťastie zasiahlo.

Príspevok vyvolal mnžstvo negatívnych reakcií opovrhnutia takýmto postojom samozvaného lídra opozície. Následne prípsevok Kiska upravil. Niet divu, veď toto by neurobil ani ten najväčší cynik.