Kyjev: Pri pokuse o atentát na miestneho poslanca zastrelili jeho 3-ročného syna!
04 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

Neznámi ozbrojenci v nedeľu večer spustili paľbu na auto ukrajinského poslanca priamo v centre Kyjeva. Pri útoku zomrel trojročný syn regionálneho poslanca. Cieľom bol zrejme Vyačeslav Sobolev, podnikateľ a člen okresnej rady, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na policajný zdroj.


V čase útoku za volantom sedel ukrajinský poslanec, uviedol zdroj, ktorý si želal zostať v anonymite. Motív útoku je stále neznámy.

Ukrajina kradne ruský plyn
Ukrajina otvorene priznala krádež ruského plynu prepravovaného na Slovensko Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič


Ukrajinské ministerstvo vnútra neidentifikovalo majiteľa vozidla ani nepotvrdilo totožnosť obete, oznámilo na sociálnej sieti iba to, že „dieťa zranené pri streľbe zomrelo v sanitke počas prepravy do nemocnice.“

Obeť bola neskôr identifikovaná ako trojročný Oleksandr, piate a najmladšie dieťa Vyačeslava Soboleva. Najvyšší policajný predstaviteľ Kyjeva, Andriy Kryshchenko v pondelok informoval médiá, že polícia už zadržala dvoch podozrivých vo veku 18 a 19 rokov. Obaja majú byť v súčasnosti vypočúvaní.

Policajný riaditeľ bližšie nešpecifikoval, akú zohrali úlohu v pokuse o atentát, uviedol akurát, že vrahovia čakali na auto poslanca Soboleva v susednej budove. Keď poslancov Range Rover zastavil na križovatke, spustili paľbu. Cieľom mal byť práve Vyačeslav Sobolev.

Ruský plynovod Nord Stream 2 začne fungovať v polovici roku 2020
Plynovod Nord Stream 2, ktorý má dodávať ruský zemný plyn do Nemecka a ďalších európskych krajín, začne fungovať v polovici budúceho roka, prehlásil vo štvrtok podpredseda vlády Dmitrij Kozak. Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | Marek Molnár


Sobolev, pochádzajúci z Donecka, z jedných ústredných bodov ozbrojeného konfliktu na východnej Ukrajine. V rokoch 2010 až 2011 Sobolev bol šéfom ukrajinskej štátnej energetickej spoločnosti Naftogaz, píše Reuters. Od vypuknutia konfliktov v Donbase od roku 2014 v hlavnom meste došlo k zavraždeniu viacerých vplyvných osobností.