Traja ruskí vojenskí policajti boli zranení pri výbuchu bomby v severnej Sýrii
02 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Ruské obrnené vozidlo bolo počas prieskumnej misie zasiahnuté explóziou z bomby pred spoločnou hliadkou s Tureckom v kurdskej oblasti severnej Sýrie. Traja vojenskí policajti boli zranení.


K incidentu došlo v pondelok v oblasti Kobani v provincii Aleppo pozdĺž sýrsko-tureckej hranice, informuje o tom ruské ministerstvo obrany. Vojenskí policajti boli na prieskumnej misií, aby pripravili cestu pre blížiacu sa hliadku s tureckými silami, keď na ceste explodovala bomba.

Traja členovia posádky vo vozidle „utrpeli ľahké zranenia a modriny“, takže ich životy nie sú ohrozené, dodalo ministerstvo obrany.

Rusko a Turecko začali viesť spoločné hliadky minulý mesiac po tom, čo Ankara uzavrela dohody s Washingtonom a Moskvou o stiahnutí kurdských bojovníkov z 30 km „bezpečnej zóny“ pozdĺž svojej hranice so Sýriou.

26. novembra pri explózií bomby v severovýchodnej provincii al-Hasakah zahynulo 17 ľudí neďaleko mesta Ras al-Ain. Turecko obvinilo z útoku kurdskú polovojenskú skupinu YPG, ktorej členov považuje za teroristov.

V švédskom kostole umiestnili maľbu s homosexuálnymi pármi a transgender hadom (FOTO)
Kostol v Malmö má novú oltárnu maľbu, ktorá má reprezentovať rôzne skupiny spoločnosti, a to tým, že v raji sa namiesto Adama a Evy nachádza homosexuálny pár v kontroverznej pozícií, zatiaľ čo had je prezentovaný ako transgender... Čítať ďalej
02 | 12 | 2019 | Marek Molnár