Donald Trump sa na Twitteri pochválil fotkou, na ktorej má telo Rockyho Balbou
30 | 11 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Rad otázok, výsmech aj chválu vzbudil stredajší tweet amerického prezidenta Donalda Trumpa (73), v ktorom bez akéhokoľvek vysvetlenia zverejnil fotomontáž, ktorá ho predstavuje ako filmového boxera Rockyho Balbou.


Britský denník The Guardian uvádza, že jediné, čo sa o tejto snímke vie, je to, že ho šéf Bieleho domu zverejnil v stredu dopoludnia miestneho času (popoludní SEČ) počas dovolenky v jednom zo svojich golfových klubov vo floridskom rezorte Mar-a-Lago .

"Kto vie, ako (túto fotomontáž) máme interpretovať? Možno 45. prezident dostal ranu do hlavy. Alebo nám treba dáva najavo, že je bojovník. Alebo snáď má plné zuby všetkých tých úderov pod pás, keď o ňom ľudia hovoria škaredé vec', "Špekuluje The Guardian.



Mnoho užívateľov Twitteru vysvetlenie pre Trumpov krok má. V mnohých z nich sa objavuje motív Ruska. Fiktívny boxer Rocky zvíťazil nad zradným ruským súperom Ivanom Dragom, ktorý mal povesť neporaziteľného. "Rocky Rusko porazil - Trump im výhry prenecháva," napísal komik Nick Jack Pappas.

Podľa niektorých názorov sa Trump možno touto fotomontážou snaží dať najavo svoju silu v čase, keď čelí vyšetrovaniu v Kongrese, ktoré sa týka jeho politiky voči Ukrajine. Môže to byť tiež narážka na výrok, ktorým v utorok komentoval svoj zdravotný stav a kedy tvrdil, že mu lekári pri nedávnej zdravotnej prehliadke povedali, že má "nádhernú hruď".

Trump plánuje zaradiť mexické drogové kartely na zoznam teroristov
Americký prezident Donald Trump v utorok povedal, že mexické drogové kartely zaradí na zoznam zahraničných teroristických organizácií (FTO), informoval agentúra DPA. Prezident kartely viní zo smrti 100.000 Američanov. Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | TASR