Počiatek je nahratý. Na Kočnerovom videu spolu s Trnkom preberá korupčné kauzy na najvyšších miestach!
29 | 11 | 2019 I René Skalný

Bývalý minister financií a ex-minister dopravy, Ján Počiatek je ďalší z aktérov na jednej z nahrávok z Kočnerovho archívu. Záznam robený zrejme skrytou kamerou v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku odhaľuje, ako sa obaja muži rozprávajú o úspešných, takpovediac "korupčných projektoch" naprieč politickým spektrom.


Počiatek s Trnkom vyznievajú tak, že majú záujem na korupčnej schému v súvislosti s kauzou TIPOS resp. Lemikon, kde Slovensko prišlo o vyše 13 miliónov eur, respektíve, dohadujú sa o tom, ako kauzu čo najlepšie odkomunikovať pred médiami a "vyriešiť" právne vo svoj prospech. Informuje Denník N.


TIPOS mal byť pračkou na peniaze. Riaditeľa odviedli v putách
Pred Tipos dnes prišlo minimálne šesť áut. Podľa očitých svedkov vošlo do budovy približne 30 policajtov s páskami Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Čítať ďalej
26 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


"Ide o asi trištvrtehodinový rozhovor medzi Trnkom ako generálnym prokurátorom a vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom (Smer). Rozhovor sa uskutočnil pravdepodobne v januári v roku 2009 a obaja spolu rozoberali hlavne podvodnú kauzu Tipos známu aj ako spor s firmou Lemikon." Píše Denník N, ktorý vybrané časti z nahrávky zverejnil.

Zarážajúce je, že obaja vplyvný muži o korupcii na najvyšších miestach štátu rozprávajú s úplnou samozrejmosťou, takmer až s určitým nadšením. Slovníkom štvrtej cenovej skupiny a s pauzami na témy ohľadom dovoleniek, či návštev kaderníka porovnávajú úspechy svojich politických kolegov;

“Ten Slota neuveriteľne zarobil. Vymyslel si nový kšeft, ktorý nikto nepoznal, a to je predaj emisných kvót,” hovorí Počiatek. “On ti niekde vyňúral, že existujú také medzinárodné kvóty, ko…ké, ja som tiež netušil, že existujú. Ten ko…t to niekde vysmrdel, vyňúral. Predal to americko-japonskému vyj…mu konzorciu, dva celé dva miliardy,” obdivuje Slotu minister financií.

DANKO OTVORENE: "Slota ma oklamal, zničil som si život a zdravie"
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko v druhej časti rozhovoru pre Plusku prezradil novinky o rozpočte, sociálnych opatreniach či povolebnej spolupráci s ďalšími stranami. Prezradil aj detaily z čias, kedy preberal štafetu po Jánovi... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"...Dve miliardy má. Ešte aj Fica oholil do p…i, lebo nedal mu z toho polku, ale nejak inak ho domotal, úplný král,” pokračuje Počiatek. Trnka sa nahlas smeje. Počiatek potom ešte hovorí, že Slota hrá iba na seba.

Trnka potom rozprával Počiatkovi o Vladimírovi Palkovi. Vraj “urobil na Schengene 900 miliónov a otočil to 2x, k…t v…ý”. Minister financií ho následne doplnil, že bol za tým Palkov hovorca Boris Ažaltovič. Vladimír Palko bol vtedy minister vnútra za KDH, ale žiadne podvody okolo Schengenu polícia nikdy nevyšetrovala.

Nahrávku Trnku s Počiatkom už vyšetruje NAKA. “V uvedenej veci  je vedené trestné konanie, pričom v súčasnej dobe bude vykonávané znalecké dokazovanie z fonoskopie a mechaniky. Až po zabezpečení výsledkov všetkých znaleckých skúmaní a vykonaní ďalších procesných úkonov bude vydané meritórne rozhodnutie,” vyhlásilo policajné prezídium.

Jozef Banáš: Markovo evanjelium, alebo Kočnerovci v médiách, v politike aj v živote.
S láskavým súhlasom autora: Zdroj Facebook Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | Jozef Banáš


"Kočnerov archív ukazuje, že Slovensko nemalo sedem rokov generálneho prokurátora, ale otroka Mariana Kočnera a poskoka politikov. Dobroslav Trnka namiesto toho, aby vyšetroval vážne prepojenia organizovaného zločinu na politikov, korupciu kryl podľa toho, ako to chcel jeho kamarát Kočner alebo ako si to objednali jednotliví politici." Informuje Denník N.