Pri nehode kamióna sa zranilo 25 migrantov
28 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR

Polícia sa domnieva, že skupina migrantov prišla do Macedónska nelegálne z Grécka. Všetkých premiestnia do strediska pre migrantov v meste Gevgelija, ležiacom na juhu krajiny.


Polícia v Severnom Macedónsku našla v stredu v prevrátenom kamióne na severovýchode krajiny 25 zranených migrantov vrátane siedmich maloletých osôb. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Polícia uviedla, že vozidlo, v ktorom bolo 15 Afgancov, deväť Pakistancov a Iračan, našli na miestnej ceste v skorých ranných hodinách. Všetkých previezli do nemocnice v meste Kumanovo.

Predstaviteľ zmienenej nemocnice povedal, že jeden z migrantov utrpel vážne zranenie chrbtice a bol prevezený do nemocnice v hlavnom meste Skopje. Ostatní migranti utrpeli menšie zranenia a po ošetrení ich prepustili.

VIDEO: 60 000 ľudí muselo byť evakuovaných kvôli ďalšej explózií v chemickej továrni v Texase
Desiatky tisíc obyvateľov v Texase dostali rozkaz na evakuáciu, kým hasiči zápasia s obrovskými požiarmi po sérii výbuchov v chemickej továrni. Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | Marek Molnár


Polícia sa domnieva, že skupina migrantov prišla do krajiny nelegálne z Grécka. Všetkých premiestnia do strediska pre migrantov v meste Gevgelija, ležiacom na juhu krajiny.

Odvtedy, čo pôvodnú balkánsku trasu zatvorili, sa migranti pokúšajú prejsť hranice touto cestou a dostať sa tak do západnej Európy. Tieto prechody hraníc organizujú prevádzači. Severné Macedónsko je jednou k obľúbených krajín, po Grécku a Turecku, kadiaľ migranti putujú na západ kontinentu.