Pri pokračujúcich protivládnych protestoch v Bagdade zastrelili dvoch ľudí
27 | 11 | 2019 I TASR

Najmenej dvaja demonštranti prišli v stredu o život počas zrážok s bezpečnostnými silami v irackom hlavnom meste Bagdad v rámci pokračujúcich celoštátnych protivládnych demonštrácií. S odvolaním sa na zdravotníkov a bezpečnostné zdroje o tom informovala agentúra AFP.


Spravodajca AFP z miesta incidentu informoval o streľbe, ktorá prichádzala spoza betónových barikád, kde boli rozmiestnení príslušníci bezpečnostných zložiek.

Najnovšie zrážky medzi poriadkovou políciou a demonštrantami hlásili najmä z bagdadskej historickej ulice ar-Rašíd a okolitých uličiek. Protivládni demonštranti mali nasadené prilby a na tvári ochranné rúška a chránili sa tak pred slzotvorným plynom, ktorý proti nim použili policajné zložky.

Protesty proti zhoršovaniu životných podmienok, zvyšujúcej sa nezamestnanosti a korupcii prebiehajú v Iraku od začiatku októbra. Mimo hlavného mesta sa rozšírili aj do južných, prevažne šiitských provincií.

Takmer všade tieto demonštrácie sprevádza násilie a nepokoje. Nespokojenci požadujú odstúpenie vlády a usporiadanie predčasných parlamentných volieb. Počas protestov prišlo o život už vyše 350 ľudí vrátane demonštrantov a príslušníkov bezpečnostných síl. Zranenia od začiatku októbra utrpelo približne 15.000 ľudí.

Viaceré medzinárodné humanitárne a ľudskoprávne organizácie obvinili iracké bezpečnostné sily z neprimeraného použitia sily pri zásahoch proti demonštrantom.

82 ročná babička zbila vlamača. Podarilo sa jej to vďaka tréningom v kulturistike (VIDEO)
Opitý muž v Rochesteri si nevybral správny dom, keď chcel vkradnúť do domu starej ženy. 82-ročná Willie Murphy nie je priemerná babička. Čiperná žienka je so svojimi 45 kilami a výškou 150 centimetrov majsterkou v kulturistike. Súťaží pravidelne,... Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | redakcia