VIDEO: Novinárka českého Denníka N fyzicky napadla reportéra pro-ruského webu!
23 | 11 | 2019 I René Skalný

Odsúdeniahodný incident sa odohral na medzinárodnom novinárskom fóre v Prahe. Petra Procházková najprv reportéra Vladimíra Frantu nazvala "hajzlom" a "novinárskym prasaťom," pričom mu vzápätí vyrazila mobilný telefón z ruky. Procházková neváhala novinárovi uštedriť facku na tvár. Informuje kanál Raptot TV Live.


Dôvodom celej roztržky je to, že reportér Franta pracuje pre pro-ruskú mediálnu sieť Sputnik. Procházková je naopak už dlhé roky známa extrémne kritickým, až nenávistným postojom k Rusku.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=dzqrGKu7tr4&feature=emb_title

Zlé jazyky dokonca tvrdia, že jej obsesia "Putinovým Ruskom," ako zvykne Procházková označovať najväčšiu krajinu svetu, takmer hraničí s paranojou.

Každopádne riešiť názorové rozpory vulgárnosťou a násilím je v civilizovanej spoločnosti neprípustné. A to už vôbec nie u novinárky, ktorá by mala z titulu svojho povolania na takéto správanie upozorňovať. Ničmenej, je to pokrytectvo tak typické pre takzvane liberálne spektrum.

K útoku na novinára sa onedlho vyjadrila aj tlačovú služba Sputnik. "Domnievame sa, že akékoľvek rozpory sa majú riešiť cestou civilizovaného dialógu. Agresia a urážky nemajú nič spoločné ani s žurnalistikou ani s normami spoločenského správania.

Ex-novinár sa za "Zemanovo" vyznamenanie špinavo pustil do Jágra: Ten mu to vrátil s noblesou!
Hokejová legenda Jaromír Jágr reaguje na kritiku, ktorú mu nevyberaným spôsobom adresoval český novinár Jan Hrubeš. Ten prostredníctvom sociálnej siete kritizoval to, že Jágr údajne "servilne" prevzal štátne vyznamenanie od českého prezidenta... Čítať ďalej
05 | 11 | 2019 | Magda Danková


Tento incident nijako neovplyvní našu činnosť, budeme aj naďalej poskytovať českému publiku dôveryhodné, aktuálne a operatívne informácie podľa noriem a princípov novinárskej etiky a celkovej ľudskej morálky." Informuje Sputnik.

K incidentu sa vyjadril aj tlačový hovorca prezidenta Miloša Zemana, Jiří Ovčáček. Hovorca pražského hradu tvrdí, že ide "o prejavy nenávisti" pred ktorými "stále varuje".