TRAGÉDIA: V maďarských kúpeľoch sa utopilo 3-ročné dievčatko, pretože mu nik nepomohol!
23 | 11 | 2019 I redakcia

Otrasný prípad sa nedávno odohral v susednom Maďarsku. V kúpeľoch sa utopilo dievčatko, pretože mu vyše poldruha minúty nemal kto pomôcť. Incident sa odohral v bazénoch kúpeľov Sárvár, píše maďarský portál Blikk.


Podľa videozáznamu dieťa bojovalo o život takmer jeden a pol minúty, aby zostalo nad hladinou, ale nakoniec sa vysilené potopilo. V jej blízkosti bolo niekoľko dospelých, ale nikto jej nepomohol, čo by mohlo byť spôsobené tým, že nemala silu volať o pomoc.

India: 2 ročný chlapec, ktorý uviazol v studni napokon prehral svoj boj o život
Zomrel dvojročný chlapec, ktorý minulý týždeň v piatok spadol do studne v indickom štáte Tamilnádu. V utorok, skoro ráno oficiálne zložky telo malého Sujitha Wilsona zo studne vylovili v značnom štádiu rozkladu. Vyše 82 hodinová záchranná operácia,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia


Blikk ďalej píše, že polícia chce vypočuť muža, ktorý podľa videozáznamu boj dieťaťa o život dlšiu chvíľu sledoval, ale pre jeho záchranu nič neurobil.Tesne pred tragédiou dieťa z neznámych dôvodov zmizlo rodičom z dohľadu. Nakoniec matka dievčatka s pomocou plavčíka našla v bazéne nehybné telo.

Ihneď vytiahli dievčatko z bazéna, pričom plavčík začal dieťa resuscitovať. So svojimi kolegami vyskúšali všetko, čo bolo v ich silách. Žiaľ, neúspešne. Na pomoc privolali sanitku a nakoniec dieťa vzal záchranný vrtuľník.

"Nikdy nezabudnem na tvár rodičov, keď sledovali nadľudský boj o život ich dieťaťa," opísal tragédiu očitý svedok. V nemocnici dievčatku už nemohli pomôcť. Tri minúty, ktoré strávilo pod vodou, boli osudné.

Tibor Vajtko, manažér kúpeľného zariadenia, sa vyjadril, že z ich strany bolo všetko vykonané profesionálnym spôsobom a v súlade s pravidlami. Plavčíci urobili správnu vec a skutočne sa snažili zachrániť život dievčatka.