Sulík: Radičová o stretnutiach s Kočnerom vedela - "Ja som ich rozoštval," tvrdí Kočner!
19 | 11 | 2019 I Attila Molnár

Včerajšia uniknutá nahrávka Mariana Kočnera otvorila priestor ďalším špekuláciám o nekalých väzbách medzi politikou, mafiou a biznisom. Kočner v nej tvrdí, že to bol on, kto rozoštval vtedajšieho predsedu parlamentu Richarda Sulíka a bývalú premiérku Ivetu Radičovú. Podnikateľ naznačil, že tak spôsobil pád vlády. Šéf SaS to poprel, no pri tejto príležitosti tiež povedal, že Radičová o jeho stretnutiach s Kočnerom vedela. Expremiérka sa k tomu odmieta vyjadrovať, pričom tvrdenia považuje za nepravdivé. Píše Tomáš Dugovič z DenníkaS.


Predmetné vyjadrenie zaznelo v novej nahrávke v čase 7:01 a 7:13. Marian Kočner podnikateľovi Michalovi Suchobovi sediac v aute vraví, že „tak som sa s Robom kedysi dohodol a on si pamätá, že dnes je v tej vláde lebo ja som rozoštval bývalú premiérku a predsedu parlamentu.“

Kočnerova Threema usvedčuje aj Imreczeho
Exšéf daniarov popieral kontakty s mužom, ktorý zarába na štáte. Boli však spolu na „poháriku“. Čítať ďalej
19 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Pričom tým zjednodušene konštatuje, že expremiér Róbert Fico mu je zaviazaný a na svojom poste pôsobil iba preto, že rozoštval Richarda Sulíka a Ivetu Radičovú. To malo mať v konečnom dôsledku za následok pád vlády a pomoc pre Smer, ktorého dominanciu tento rozkol naštartoval.

„S Ivetou Radičovou som mal po celú dobu vládnutia korektný pracovný vzťah, ktorý sa zhoršil, až keď padla vláda. Vtedy na tlak Mikuláša Dzurindu, úplne zbytočne, spojila dve hlasovania. To sa ale stalo až v októbri 2011, teda o rok neskôr. Preto vplyv Kočnera na môj vzťah s Ivetou Radičovou bol logicky minimálny,“ skonštatoval Sulík na margo Kočnerových rečí pre Pravdu. Expremiérka podľa slov lídra SaS vedela aj o tom, že sa s Kočnerom niekoľkokrát stretol. Vraj ju o tom Sulík sám informoval.

Ex-minister Miškov: Kočner slúžil Sulíkovi ako hlavný „kádrovák“! Sulík odpovedá
25 | 10 | 2019 | René Skalný


Za účelom potvrdenia či vyvrátenia týchto skutočností kontaktoval Denník S aj Ivetu Radičovú. Tá však v reakcii na Kočnerove slová odpovedala, že „k tomu sa absolútne nemieni vyjadrovať“.

„Nebudem sa vyjadrovať, k ničomu z toho, čo zaznelo, sa nebudem vyjadrovať,“ zopakovala znovu pri pretlmočení priznania Richarda Sulíka a jej údajne vedomosti o vzájomných stretnutiach medzi ním a obvineným podnikateľom. „Nezakladá sa to na pravde“ uzavrela bývalá predsedkyňa vlády.