Mucha zažil inšpiratívny týždeň v Sydney. Chceme naďalej zlepšovať podmienky pre hráčov, tvrdí
15 | 11 | 2019 I SITA

Ján Mucha má za sebou inšpiratívne dni strávené pracovne v Austrálii. Niekdajší slovenský reprezentant a aktuálne prezident Únie futbalových profesionálov (ÚFP) sa zúčastnil na valnom zhromaždení medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro v Sydney.


Zástupcovia asociácií z celého sveta absolvovali od pondelka 11. do štvrtka 14. novembra sériu rokovaní. Ich témou bola predovšetkým činnosť FIFPro za uplynulý rok a vytýčenie cieľov na rok 2020.

Ján Mucha sa stretol aj s generálnym sekretárom FIFPro Theom van Seggelenom. Aktívne sa zaujímal o vývoj postavenia profesionálnych futbalistov na Slovensku. Zároveň potvrdil, že FIFPro počíta v dohľadnom čase s prijatím Únie futbalových profesionálov za riadneho člena organizácie.

"Mám za sebou náročný, ale zároveň inšpiratívny týždeň. Stretnutia v Austrálii ma utvrdili v tom, že cesta, na ktorú sa ÚFP vydala, je správna. Chceme naďalej zlepšovať podmienky pre profesionálnych futbalistov na Slovensku. Dôkazom toho je aj prvá vzdelávacia konferencia, ktorá sa koná už v pondelok 18. novembra 2019 v Žiline,“ zhodnotil Ján Mucha svoj austrálsky výjazd prostredníctvom tlačovej správy ÚFP.