Crosby podstúpil operáciu, vynechá minimálne šesť týždňov
14 | 11 | 2019 I SITA

Klub zámorskej NHL Pittsburgh Penguins sa najbližších šesť týždňov bude musieť zaobísť bez svojho kapitána Sidneyho Crosbyho. Kanadský útočník vo štvrtok podstúpil operáciu, ktorú si vyžiadalo jeho svalové zranenie. Majiteľ dvoch zlatých olympijských medailí nedohral minulotýždňový duel proti Chicagu, v tretej tretine odstúpil z hry po strete so švédskym obrancom súpera Erikom Gustafssonom.


Generálny manažér "tučniakov" Jim Rutherford sa vyjadril, že rodáka z mesta Cole Harbour operoval vo Philadelphii doktor William Meyers. Operácia síce dopadla dobre, ale dĺžka Crosbyho absencie sa odhaduje takmer do konca tohto roka. V aktuálnom ročníku odohral trojnásobný víťaz Stanleyho pohára a člen prestížneho Triple Gold Clubu sedemnásť zápasov, v ktorých strelil päť gólov a na ďalších dvanásť prihral. Je tak zatiaľ najproduktívnejším hráčom mužstva.

Crosby na konci októbra prekonal slovenskú hokejovú legendu Petra Šťastného v počte gólov v základnej časti NHL. Pri jednoznačnej výhre nad Philadelphiou 7:1 si pripísal na konto svoj 451. presný zásah, ale odvtedy žiaden ďalší nepridal. Pittsburghu momentálne patrí siedme miesto v tabuľke Východnej konferencie NHL, pričom v ostatných troch zápasoch bodoval.