Ozbrojení demonštranti v Bolívií obsadili venezuelské veľvyslanectvo
11 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Skupina maskovaných mužov sa násilne dostala do venezuelského veľvyslanectva v meste La Paz v Bolívií. Ozbrojenci donútili zamestnancov veľvyslanectva utekať o život. Venezuelský veľvyslanec v Bolívii tvrdil, že útočníci chceli vyvraždiť všetkých vo vnútri.


"Sme v poriadku, ale veľvyslanectvo bolo prevzaté. Chceli nás zmasakrovať,“ uviedla venezuelská veľvyslankyňa Crisbeylee Gonzálezová v zvukovej správe, ktorú získal španielsky portál RT. "Prosím, potrebujem, aby ste to nahlásili," dodala veľvyslankyňa.

Diplomatka uviedla, že lupiči, ktorí sa dostali do veľvyslanectva, mali oblečené tmavé mikiny a boli vyzbrojení dynamitami.

K tomuto útoku došlo krátko po tom, čo bývalý bolívijský prezident Evo Morales v nedeľu oznámil svoju rezignáciu. Socialistický vodca prehlásil, že sa rozhodol odstúpiť, aby protestujúci zastavili násilné útoky na vládnych úradníkov.

Pri demonštrácií v Bagdade boli zabití 4 demonštranti a viac než 100 bolo zranených (VIDEO)
Demonštrácie v Bagdade sa zintenzívnili, pričom stretnutie demonštrantov s bezpečnostnými silami malo za následok najmenej štyroch mŕtvych a viac než sto zranených. Pobúrení obyvatelia vyšli do ulíc aby bojovali za poskytnutie lepších podmienok na... Čítať ďalej
10 | 11 | 2019 | Marek Molnár