Mečiar chcel pôvodne kandidovať s Harabinom
11 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Vladimír Mečiar sa skutočne vracia do politiky.


Na krku má ešte množstvo škandálov z minulosti, ktoré nie sú dodnes poriadne vyšetrené. Napriek tomu sa snaží vrátiť do politiky cez svoju novú stranu Slovenská liga.


Politický analytik Tomáš Koziak sa pre Nový Čas vyjadril, že Mečiarove nové hnutie nemá veľa šancí na úspech. „Bude to marginálna strana, ktorá loví medzi staršími voličmi. Agenda, ktorú však Mečiar predstavuje, je už zastúpená na slovenskej politickej scéne v takom rozsahu, že sa medzi tých politikov už nezmestí, či sú to Harabin, Danko, Kotleba, alebo Fico s Kollárom. Vo voľbách v roku 2010, keď nedosiahol ani päť percent a stiahol sa z politického života, sa ukázalo, že voličov už proste nemá, čo je spôsobené aj jeho mnohými kauzami,“ povedal Koziak.


Mečiarova strana sa v prieskumoch necelé štyri mesiace pred voľbami ani len nenachádza, no Mečiar nestráca optimizmus. Na sobotnom sneme oznámil, čomu sa chce v politike venovať.


Mečiar podľa portálu cas.sk uvažoval, že by sa spojil aj so Štefanom Harabinom, ktorý si založil stranu Vlasť. „Nikdy som nepovedal, že je medzi nami zlý politický vzťah. Aj sme si pôvodne mysleli, že pôjdeme v jednej strane, pán Harabin sa rozhodol, že ide do Vlasti, tak som povedal dobre,“ povedal Mečiar.


Spoja sa "národné" sily? Harabin sa stretne s Kotlebom
Nie je to tak dávno, čo si nevedeli prísť na meno. Prostredníctvom médií si vymieňali štipľavé odkazy a jeden druhého obviňoval za suverénne víťazstvo liberálov v prezidentských voľbách. Teraz sa chcú stretnúť a jednať o spolupráci. Či nebodaj o... Čítať ďalej
10 | 11 | 2019 | redakcia / TASR

Mečiara si delegáti

Do Mečiarovho hnutia vstúpila známa tvár, na sneme volili predsedu
Vladimír Mečiar, expremiér a exšéf HZDS, ešte koncom októbra oznámil, že sa vracia do politiky. Presnejšie, že vstupuje do hnutia Slovenská liga. A to spolu s bývalým poslancom HZDS Tiborom Cabajom a neúspešným kandidátom na prezidenta z roku 2014... Čítať ďalej
10 | 11 | 2019 | Gabriel Matta
za nového predsedu strany Slovenská liga. Po jeho boku sa ukázala aj bývalá poslankyňa SDKÚ Zuzana Kondrlíková-Plháková, ktorú bolo v posledných rokoch vídať len na spoločenských akciách. Na sneme sa zúčastnilo asi 150 ľudí, ktorí Mečiarovi nadšene tlieskali aj počas jeho úvodnej reči. V príhovore hovoril o znovunadobudnutí národného vlastenectva Slovákov.