Jurčina prekvapením mesiaca október v českej extralige
09 | 11 | 2019 I SITA

V polovici októbra podpísal Milan Jurčina skúšobný kontrakt s tímom HC Sparta Praha, pričom jeho hlavnou úlohou malo byť pomôcť defenzíve štvornásobného českého majstra. Skúsený 36-ročný bek však pozitívne prekvapil aj svojou produktivitou, keď v siedmich zápasoch strelil dva góly a na ďalšie tri prihral. Aj preto ho špecializovaný portál hokej.cz označil za prekvapenie mesiaca október v najvyššej českej súťaži.


Rodákovi z Liptovského Mikuláša vyšiel najmä domáci zápas s Karlovými Varmi, v ktorom strelil dva góly. Po ňom prizvukoval, že tím sa nemôžeme uspokojiť s dobrými výsledkami a naďalej poctivo pracovať. To sa aj naplnilo. Sparta od začiatku októbra nebodovala iba raz, keď na domácom ľade podľahla Libercu 0:2. Aj vďaka Jurčinovi jej patrí prvá priečka tabuľky s trojbodovým náskokom pred Plzňou.

Do najlepšej zostavy mesiaca október sa podľa webu hokej.cz dostal aj Jurčinov spoluhráč Michal Řepík, ktorý predošlé dve sezóny strávil v drese bratislavského Slovana. Zaujímavosťou je, že na jeho doposiaľ posledný gól mu asistoval aj Jurčina, ktorý pri dôležitej výhre nad Kometou Brno 5:4 zaznamenal dve gólové prihrávky. Vo veku 36 má bohaté hráčske skúsenosti. V NHL odohral vrátane play-off 451 zápasov a okrem toho pôsobil aj vo Fínsku, Švajčiarsku, Nemecku alebo v KHL.