Maďarská vláda kupuje pre vlastné potreby rakúsko-britskú zbrojovku
08 | 11 | 2019 I redakcia

Gáspár Maróth, vládny komisár pre vojenský rozvoj , v rozhovore pre noviny Magyar Nemzet oznámil, že vojenské portfólio štátu sa rozširuje. Okrem českej techniky v Kiskunfélegyháze si Maďari kúpili aj britsko-rakúsku delostreleckú spoločnosť.


"Po dlhej sérii rokovaní štát získal vojenskú spoločnosť Hirtenberger Defense Systems. Spoločnosť vyvíja a vyrába delostrelecké vybavenie a strelivo už 160 rokov. Je v popredí medzinárodnej technológie, celosvetovo pre svoje inovatívne riešenia a vynikajúcu kvalitu výrobkov." Povedal Maróth.

Orbánova vláda vyhlásila, že bude podporovať vojnu, ak to zabráni návalu utečencov do Európy!
Maďarská vláda vyhlásila, bude podporovať vojnu, ak by mala zabrániť návalu utečencov do Európy. V Európskom parlamente vládnuca strana hlasovala za odsúdenie Turecka, ale oficiálny postoj Maďarskej vlády je taký, že Turci musia byť podporovaní,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia


Zmluva o kúpe Hirtenberger-u bola podpísaná 29. októbra a od stredy má maďarská spoločnosť HDT Defence Industry Ltd. novú vlastnícku štruktúru.

Vládny komisár uviedol, že budú udržiavať obchod, technologickú aktivitu a „vynikajúce pracovné vzťahy so zákazníkmi“, pričom budú naďalej rátať s vedúcimi tovární a všetkými zamestnancami.

Vláda tiež zohrá dôležitú úlohu vo vývojovom stredisku Wallop vo Veľkej Británii. Maďari sa chcú čo najskôr zapojiť do výskumu a vývoja v rámci spoločnosti. Podľa Marótha je kúpna cena obchodným tajomstvom na žiadosť rakúskeho partnera.

Putinova návšteva Budapešti ukazuje budúcu politiku Putina aj Orbána
Maďarsko má záujem zlepšiť spoluprácu medzi Západom a Ruskom. Vyhlásil v stredu maďarský premiér Viktor Orbán po rozhovore s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, ktorý bol v Budapešti čestným hosťom.Viktor Orban na spoločnej tlačovej konferencii... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | redakcia


O podrobnostiach prezradil, že nákup bol krytý bankovým úverom, takže štátnemu rozpočtu nevznikli žiadne ďalšie náklady. "Toto riešenie sme si vybrali preto, lebo sme presvedčení, že spoločnosť bude schopná splácať tento úver bezpečne pri súčasnom výkone. Táto transakcia je tiež v súlade so stratégiou kapitálových investícií, ktorú nedávno oznámil maďarský premiér." Uzatvára vysokopostavený úradník.