Ramsay chce od nováčikov tvrdú prácu a vysoké nasadenie, Šatan je zvedavý na Hrivíka
05 | 11 | 2019 I SITA

Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje sezónu tradične na turnaji o Nemecký pohár. Generálny manažér Miroslav Šatan a hlavný tréner Craig Ramsay nominovali na podujatie do Krefeldu 23 hráčov vrátane troch debutantov. Tesne pred pondelňajším zrazom národného tímu museli vyriešiť viacero ospravedlneniek a urobili až sedem vynútených zmien.


"Na zložení mužstva sme pracovali ešte v nedeľu do noci, ale sme radi, že sa to takto utriaslo. Máme dosť mladé mužstvo. Veľa hráčov dostane šancu, aby nahradili skúsenejších reprezentantov a zároveň majú možnosť zaujať trénerov. Počas sezóny máme viacero turnajov, takže každý, koho chceme vidieť, dostane šancu. Preto pre nás viacero zmien nepredstavuje závažný problém," zhodnotil Šatan.

Nahustený program v európskych súťažiach sa podpísali na stave hráčov. Zranenia či menšie zdravotné problémy vyradili z hry Vojtecha Zeleňáka, Mária Grmana, Marcela Haščáka, Michala Chovana, Patrika Rybára, Adama Lapšanského a Dávida Šoltésa.

"Hráči to majú ťažké. V úvode sezóny odohrajú veľa zápasov a sú vystavení hrozbe zranení. Navyše, ak niekto nie je v stopercentnom stave, je preňho náročné odohrať tri zápasy za štyri dni. Máme tu však viacerých hráčov, ktorým sme chceli dať šancu a sme radi, že ich uvidíme v akcii," povedal Ramsay.

Kanadský kouč si chcel vyskúšať aj ďalších hráčov, ktorí sa vôbec neocitli v pôvodnej ani zmenenej nominácii. Jedným z nich je Pavol Skalický, aktuálne štvrtý najproduktívnejší hráč českej najvyššej súťaže. "Rozprávali sme sa s ním a necítil sa dobre, preto nemohol prísť," uviedol 68-ročný lodivod, ktorý sa naopak teší na trojicu nováčikov - Andreja Kollára mladšieho, Petra Šišovského a Jakuba Sukeľa.

"V minulosti sme otestovali viacero nových hráčov a mali sme s tým dobré skúsenosti. Je možné, že spočiatku budú nervózni, ale očakávam od nich tvrdú prácu a stopercentné nasadenie. Podstatné je, aby išli naplno v tréningoch aj zápasoch a bojovali o svoje miesto," doplnil Ramsay.

Slováci odcestujú do dejiska turnaja v stredu. V Krefelde ich od štvrtka do nedele čakajú tri zápasy. Postupne si zmerajú sily so Švajčiarmi, olympijským výberom Ruska a domácimi Nemcami. Jedným z ťahúňov mužstva by mohol byť útočník švédskeho Leksandu Marek Hrivík, ktorý sa vracia do národného tímu po dlhšej odmlke.

"Som naňho zvedavý, v ostatných rokoch v reprezentácii chýbal. V minulej sezóne sme ho chceli vidieť, ale limitovali ho zranenia. Verím, že si najcennejší dres oblečie s chuťou a ukáže svoju kvalitu," uzavrel Šatan.