Jeden z troch ľudí v Nemecku bude mať migrantské korene už za 2 desaťročia, odhaduje vedecký pracovník
04 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Za 20 rokov tretina ľudí žijúcich v Nemecku bude mať migrantské korene, vypočítal expert na migráciu, a dodal, že vo väčších mestách by to mohlo platiť až dvojnásobne.


Herbert Bruecker, ktorý je vedúcim oddelenia pre výskum migrácie vo Federálnom inštitúte pre výskum zamestnanosti (IAB), prezradil pre nemecký denník Die Welt, že do roku 2040 bude mať približne 35 percent nemeckej populácie prisťahovalecký pôvod alebo bude samotným migrantom. Tým myslel každého, kto sa nenarodil v Nemecku alebo kto má aspoň jedného rodiča, ktorý nie je nemeckým občanom.

Vedec tiež uviedol, že vo veľkých mestách, ako je Frankfurt, bude prisťahovalecká populácia tvoriť 65 až 70 percent. Bruecker poznamenal, že ekonomická životaschopnosť Nemecka bude závisieť od prílevu migrantov, ale varoval, že by to mali byť vysokokvalifikovaní pracovníci.

Demografická predpoveď sa môže zdať extrémna, ale v skutočnosti nie je až tak ďaleko od súčasných štatistík. Bruecker vyhlásil, že v súčasnosti štvrtina ľudí v Nemecku pochádza z prisťahovaleckého prostredia.

Indický minister zdravotníctva radí jesť mrkvu, aby sa obyvatelia ochránili pred epidémiou znečistenia ovzdušia
Indovia sú nespokojní so súčasnou situáciou znečistenia ovzdušia v Novom Dillí, keďže dosiahlo novú rekordnú úroveň, a požadujú od vlády kroky, aby vykonala opatrenia na vyčistenie tejto škodlivej atmosféry. "Treba jesť viac mrkvy", prehlásil... Čítať ďalej
04 | 11 | 2019 | Marek Molnár