Mŕtva žena ležala 15 rokov vo vani a nikto si nič nevšimol
03 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič
Španielska polícia našla tento týždeň v madridskej štvrti Ciudad Lineal mumifikovanú mŕtvolu Isabel Rivery. Tá sa už takmer 15 rokov nachádzala v jej vlastnom byte a nikto si nič nevšimol. Správu priniesol denník El País.

Isabel Rivera Hernández bola takmer 15 rokov akýmsi fantómovým nájomníkom bytu v štvrti Arturo Soria v madridskej štvrti Ciudad Lineal. Jej tvár si sudia už ani nevedeli vybaviť, keďže ju roky nevideli. Vždy však zodpovedne a včas platila poplatky za nájom a spoločné priestory budovy. Dokonca doplatila aj dodatočné výdavky za novú strechu, platila účet za vodu a rovnako aj všetky ďalšie poplatky. Tie sa automaticky inkasovali z jej bankového účtu, na ktorý jej každý mesiac prišiel dôchodok. Problém bol však v tom, že Isabela Rivera zomrela už pred viac ako desiatimi rokmi a nikto si to ani len nevšimol.

Potom, ako už dlhodobo neodpovedala na správu od jej netere, ktorá si na svoju tetu spomenula po mnohých rokoch, sa rozhodli madridskí hasiči vstúpiť do bytu cez balkón, keďže Isabel Rivera nechala kľúče vo vnútri zámku v predných dverách. Hasiči našli mŕtve mumifikované telo Isabely Rivera v kúpeľni, kde ležalo takmer 15 rokov.

Premiér sa sťahuje! Fico už definitívne opustil Bonaparte.
Demonštrácie pred rezidenciou Bonaparte definitívne skončili a Matovič už nebude mať Bonaparte vo svojom kalendári. Po siedmich rokoch sa Robert Fico opustil podnájom v tejto luxusnej rezidencii. Bol nútený odísť potom, čo majiteľa jeho bytu,... Čítať ďalej
03 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Isabel Rivera zomrela prirodzenou smrťou pri kúpaní. Vďaka ideálnym vlhkým podmienkam a dokonalému stupňu vetrania sa jej telo vo vani prirodzene mumifikovalo. Podľa lekárov Isebel zomrela pred približne 14 až 16 rokmi. S istotou sa tak nedožile svojich 80. narodenín.

Isabel Rivera sa narodila v roku 1926. Do bytu na ulici José del Hierro v madridskej štvrti Ciudad Lineal sa nasťahovala v roku 1965. V posledných 20 rokoch ešte počas života, žila s architektom Juanom Molina Muñozom, ktorý bol istú chvíľu aj správcom bytového domu. Susedské konflikty však doviedli pár do izolácie od ostatných susedov

Po Molinej smrti zostala Isabel Rivera sama. So svojou rodinou udržiavala iba povrchné kontakty, ktoré sa postupne úplne vytratil. S nikým v bytovom dome nekomunikovala, s výnimkou bezprostredného suseda, s ktorým sa hádala o hluku a pachoch.

Naposledy ju videli v septembri 2004 uniformovaný vrátnik bytového domu, Don Antonio, ktorý bol nahradený elektronickým vrátnikom.

Dara Rolins šokuje: Polonahá pózovala hore bez!
Môže sa pýšiť spevom aj parádnou figúrou. Na snímke, ktorá Dara Rolins (46) nedávno zverejnila prostredníctvom sociálnych sietí, spojila obe tieto svoje prednosti do jednej a zapózovala na klavírnom krídle. Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová


Susedia si všimli hromadiacu sa poštu v schránke, kde boli aj účty za elektrinu, ale keďže všetko načas platila, usúdili, že musí byť nažive a možno je niekde u svojej rodiny. Vedúca bývalej bankovej kancelárie La Caixa na ulici, kde Isabel Rivera bývala, bola tiež zvedavá, prečo jej klient svedomite platí účty ale nemá žiadne iné výdavky. Skúsila Isabel Riveru kontaktovať, ale to sa jej nepodarilo.

Rovnako sa susedia snažili kontaktovať aj švagrinú Isabely, ale tá im povedala, že si myslí, že Isabel Rivera je nažive a pravdepodobne je v nejakom domove dôchodcov. Sused žijúci na tom istom poschodí, ako Isabel, využil predvolebnú kampaň, aby sa opýtal na možnosť, ako Isabel Riveru kontaktovať, alebo ako zistiť, či nie je mŕtva. Úradníci však odmietli vstúpiť do bytu bez povolenia a v dôsledku zákonov o ochrane údajov im nevedeli pomôcť. Susedia napokon prestali s pátraním.

Medzitým Isabela Rivera naďalej mumifikovala vo svojej kúpeľni a keďže stále platila svoje účty, nikomu nechýbala.