Čierna mágia a drogové kartely: V Mexiku objavili "svätyňu" z ľudských kostí aj masový hrob
01 | 11 | 2019 I redakcia

Ešte minulý týždeň podnikla mexická polícia raziu na členov drogového kartelu. V ich úkryte v Mexico City muži zákona objavili štyridsaťdva lebiek, desiatky kostí a bližšie neurčený zárodok vo fľaši. Píše portál 24.hu.


Úžasný nález sa objavil v utorok pri drogovej akcii v diskrikte Tepito v mexickom hlavnom meste, v ktorej bolo zadržaných celkovo 27 podozrivých členov kartelu. Akcia bola mierená proti drogovým laboratóriám v skrytých podzemných tuneloch.

V mexických uliciach vypukla vojna, keď polícia zadržala syna drogového kráľa El Chapa (VIDEO+FOTO)
Kvôli ochrane životov boli mexické úrady nútené prepustiť syna notoricky známeho drogového kráľa Joaquina "El Chapa" Guzmána po tom, čo ťažko ozbrojení kartelisti začali útok proti bezpečnostným silám, ktoré držali syna ich... Čítať ďalej
18 | 10 | 2019 | Marek Molnár


Podľa fotografií zverejnených Úradom generálneho prokurátora v Mexiku boli štyri lebky zabudované do „oltára“, zvyšok okolo seba. Oltár tiež obsahoval masku s rohmi. Jedna stena bola počmáraná rôznymi piktogramami, vrátane nebeských symbolov a kozej hlavy s hexagramom medzi jej rohmi.

Hovorca prokuratúry tvrdí, že stále vyšetrujú, odkiaľ pochádzajú lebky, z ktorých sa celkovo našlo presne štyridsaťdva kusov, píše MTI. Detektívovia pri razii našli aj nože, štyridsať čeľusťových kostí a kosti rúk a nôh. Čo sa týka plodu vo fľaši, zatiaľ nie je jasné, či ide o ľudský plod, uviedla hovorkyňa prokurátora.

Europol rozbil balkánsky drogový kartel, ktorý stál za distribúciou do Európy a Ázie
Medzinárodná policajná operácia rozbila balkánsky drogový kartel, ktorý prepravoval kokaín z Južnej Ameriky do Európy súkromnými lietadlami. Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | SITA


Severne od historického centra mesta je časť Tepito už dlho vyhlásená za ohnisko nelegálnej trestnej činnosti. Pre mexickú políciu je veľkým sklamaním v boji proti gangom, že veľká väčšina z 27 podozrivých, ktorí boli zatknutí v konaní, súd neskôr prepustil.

Ako to, že osoby, ktorým telesné pozostatky patrili nikomu nechýbali? V Mexiku nie sú zmiznutia ľudí ničím výnimočným; len nedávno v severomexickom štáte Sonora objavili na prázdnom pozemku telesné ostatky štyridsaťdva ľudí. Uviedla Madres Buscadoras de Sonora, pátracia skupina pre blízkych nezvestných.

Prokuratúra v štát Sonora informovala, že s pomocou dobrovoľníckej skupiny našli 40 kostier, pričom dve telá tam pochovali pomerne nedávno, pritože niesli znaky mierneho rozkladu. Zvlášť ohavné, že boli nájdené aj pozostatky dieťaťa.


ŠOKUJÚCE: Taliansky kartel brutálne obchodoval s nevinnými deťmi. Šéfoval mu dokonca primátor
Taliani sú totálne šokovaní z odhalenia trestnej činnosti, ktoré vyvíjal zločinecký kartel obchodujúci s deťmi. Ten rôznymi psychomanipulatívnymi technikami cielene vymýval deťom mozgy, aby uverili a hlavne potvrdili, že boli svojimi rodičmi... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


Podľa vyhlásenia sa úrady teraz snažia identifikovať mŕtvych a určiť príčinu smrti. Prokuratúra dodala, že zvyšky oblečenia nachádzajúce sa na mieste činu naznačujú, že medzi mŕtvymi boli iba dve ženy. V Mexiku zmizlo v posledných rokoch tisíce ľudí. Za takéto zmiznutia sú poväčšinou zodpovední členovia zločineckých gangov.