ŠOKUJÚCE: Taliansky kartel brutálne obchodoval s nevinnými deťmi. Šéfoval mu dokonca primátor
02 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Taliani sú totálne šokovaní z odhalenia trestnej činnosti, ktoré vyvíjal zločinecký kartel obchodujúci s deťmi. Ten rôznymi psychomanipulatívnymi technikami cielene vymýval deťom mozgy, aby uverili a hlavne potvrdili, že boli svojimi rodičmi zneužívaní, aby ich následne mohli ľahko predať pestúnskym rodinám. Kartelu šéfoval primátor mesta a ten za pomoci lekárov, psychológov a sociálnych pracovníkov obchodoval takýmto brutálnym spôsobom s nevinnými deťmi. Doteraz bolo zatknutých osemnásť ľudí, vrátane primátora mesta Bibbiano v blízkosti Reggio Emilia v severnom Taliansku.


Zadržaní sú podozriví zo spolupráce na vymývaní mozgov detí, ktoré boli odvedené zo znevýhodnených sociálnych rodín pod rôznymi falošnými zámienkami, aby verili, že boli doma zneužívaní svojimi rodičmi. Tieto skutočnosti sa neskôr použili ako dôvod na zabavenie detí, ktoré v podstate zobchodovali na predaj pestúnskym rodičom za vysokú cenu.


Psychológovia z okolia Turína, použili rôzne bizarné techniky na dosiahnutie svojho zlovestného cieľa. Spoliehali sa pritom na presviedčanie detí, aby uverili, že ich rodičia ubližovali a sexuálne zneužívali. Ako dôkazy neváhali ukázať falošné detské kresby s pridanými sexuálnymi detailami a dokonca psychomanipulatívnymi hrami, kde nútili deti obliekať sa do strašidelných masiek, aby potom reprezentovali svoje mamičky a oteckov ako odporné a nebezpečné bytosti v ich detských životoch. Polícia uviedla, že deti boli tiež vystavené malým elektrickým šokom, ktoré sa nazývajú „malým pamäťovým strojom“.


Jedno z ovplyvnených dievčat prezradilo pre La Repubblica, že sa raz pýtala, prečo už nemôže vidieť svojho otca, psychológovia jej povedali: „Ty si nepamätáš?! Však si tvrdila, že ho už nechceš nikdy vidieť! My si to pamätáme!“ Psychológ jej potom vysvetlil: „Povedala si, že ho nechceš vidieť, pretože sa bojíš, že by ti ublížil ... že by sa mohol chcieť pomstiť… alebo ťa odviesť. Pamätáš si strach, ktorý si cítila? Pamätáš si to aj teraz?" Dieťa však trvalo na tom, že si nemôže spomenúť na nič z týhto argumentov a že kričala, že je násilne oddelená od svojho otca.


Polícia tiež uviedla, že sa objavili desiatky listov a darov od biologických rodičov, ktoré páchatelia nikdy deťom nedoručili. Medzi ľuďí, ktorým boli deti predané, údajne patrili aj majitelia sexuálnych obchodov, osoby s psychickými poruchami a rodičia, ktorých deti spáchali samovraždu. Podľa správy o tejto „pestúnskej starostlivosti“ sa stali minimálne dve deti aj obeťami skutočného sexuálneho zneužívania. Odlúčenie od rodičov a psychologické mučenie si vyžiadalo veľkú daň na psychike postihnutých detí, pričom niektorí stratili nádej na nejakú budúcnosť a uchýlili sa k sebapoškodzovaniu.


Zločinecká organizácia bola zatknutá políciou v rámci operácie s označením „anjeli a démoni“, ktorá bola spustená koncom leta 2018 po tom, čo sa v regióne Reggio Emilia objavil neprirodzene vysoký počet hlásení o sexuálnom zneužívaní. Samotní zatknutí, ako aj ďalších 27 obvinených, ktorí sú v súvislosti s týmto prípadom vyšetrovaní, boli obvinení zo zlého zaobchádzania s neplnoletými osobami, násilia, zneužitia úradu, podvodov a falšovania verejných záznamov.


Taliansky premiér Giuseppe Conte označil zločin za "desivý a šokujúci", zatiaľ čo minister pre rodiny a zdravotne postihnuté osoby, Lorenzo Fontana, ho označil za "šokujúco vážny" vývoj a prisľúbil prísne prešetrenie systému adopcií v celej krajine.


Taliani na internete povedali, že sa modlia za odhadovaných 30 detí, ktoré boli takto predané, a požadujú exemplárne potrestanie zločincov, ktorých označili za „zvieratá“.


"Odpuste nám, čo sa vám stalo, drahé deti. Ste naša budúcnosť. Veríme v spravodlivosť nášho súdneho systému.“ napísal jeden z používateľov.