Súdna rada sa zaoberá komunikáciou sudcov s Marianom K.
28 | 10 | 2019 I TASR

Súdna rada SR sa na pondelkovom zasadnutí zaoberá medializovanými informáciami údajnej komunikácie bratislavských sudcov s obžalovaným podnikateľom Marianom K.


Na programe rokovania je aj vysvetlenie predsedníčky Súdnej rady Lenky Praženkovej, prečo nominovala bývalú štátnu tajomníčku Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Moniku Jankovskú za kandidátku na sudkyňu Ústavného súdu SR.

"Súdna rada by ako celok mala zaujať k tejto škandalóznej a dôveryhodnosti justície mimoriadne škodiacej situácii stanovisko na svojom najbližšom zasadnutí," uvádza sa v nedávnom stanovisku.

Komisia Súdnej rady by sa mala zaoberať majetkom sudkyne Krajského súdu v Bratislave Jankovskej. Tej zase po zverejnení komunikácie s Marianom K. na podnet ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) pozastavili výkon funkcie sudkyne KS v Bratislave.

Disciplinárny senát tiež dočasne pozastavil sudcovi Okresného súdu (OS) Bratislava I Vladimírovi Sklenkovi výkon funkcie. Patril medzi sudcov, ktorým koncom leta polícia zaistila telefóny.