Nehodu s nákladným autom neprežil vodič Škody Octavia
28 | 10 | 2019 I TASR

Za mestom Giraltovce v smere na obec Francovce (okres Svidník) sa v pondelok ráno okolo 8:00 stala dopravná nehoda so smrteľným následkom.


Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, zrážku nákladného auta Škoda Liaz s motorovým vozidlom Škoda Octavia neprežil vodič osobného automobilu.

Na mieste zasahujú traja hasiči z Giraltoviec s jedným kusom techniky. „Na mieste sú všetky záchranné zložky. Cesta I. triedy bude dlhšie uzavretá v oboch smeroch,“ informoval operačný dôstojník.

Polícia konkretizovala, že pri nehode vyhasol život 30-ročného Stropkovčana. Vodičom nákladného motorového vozidla bol 54-ročný muž zo Svidníka.

„Vodič nákladného vozidla bol na mieste podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Tento vodič neutrpel zranenia. Vodič osobného vozidla na mieste utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Ako dodala, škoda na vozidlách doposiaľ nebola stanovená.

„Polícia preveruje všetky okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody a bude skúmať aj mieru zavinenia jej účastníkov,“ informovala Ligdayová. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.