Ako urobiť z Ukrajiny medzinárodný nevestinec (Svjatoslav Kňazev)
27 | 10 | 2019 I Preklad: Redakcia HD

Komentár Svjatoslava Kňazeva (Fond strategickej kultúry)


Koľko peňazí prinesie prostitúcia do štátneho rozpočtu


Nové vládne orgány v Kyjeve pripravujú pre Ukrajinu samé novinky. Nielen povolenie  kasínových hier, či voľný trh s pôdou, najnovšie tiež verejné domy. S možnosťou organizovať medzinárodné sexuálne zájazdy. Veď Ukrajina je pre Európana len na skok.


Nový šéf ukrajinskej národnej polície Igor Klimenko v októbri hovoril o uzákonení prostitúcie. Uviedol to v rozhovore pre kyjevské noviny Ľavý breh. A samozrejme, ukrajinská verejná prostitúcia by mala mať i „civilizované zákonné riešenia".




Šéf Ukrajinskej národnej polície Igor Klimenko.

Ak sa prvý z ukrajinských policajtov vyslovil v prospech obchodu s telom, znamená to, že už bolo prijaté zásadné rozhodnutie. A prezidentov tím „Z“ už má v tejto veci jasno. Inak to ani byť nemôže. Igor Klimenko je predsa len vykonávateľom ich nariadení.


Jeho vyhlásenie bolo súčasťou širšej informačnej kampane. Pred prezidentskými voľbami a bezprostredne po nich vydala informačná agentúra Unian, členka mediálneho impéria magnáta Igora Kolomyjského, sériu materiálov. V nich vyzdvihuje výhody legalizácie „sexuálnej práce“. Oslovení „odborníci“ tvrdili, že do rozpočtu by priniesla viac zdrojov než pochádza z ukrajinských železníc. Zákonný obchod by údajne priniesol na daniach milióny dolárov navyše. Lákavá perspektíva.


Ako zbaviť Ukrajinu pôdy i peňazí (Svjatoslav Kňazev)
Komentár Svjatoslava Kňazeva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
09 | 10 | 2019 | Preklad: Redakcia HD

Myšlienku presadzuje playboy Alexej Gončaruk. Medzitým sa stal predsedom vlády. Sľúbil Ukrajincom, že za päť rokov porastie HDP ich krajiny o 40 %. Tak nech i prostitúcia prispeje tímu „Z“ ku sláve Ukrajiny.





Alexej Gončaruk, ukrajinský premiér.

Zahraničie pritvrdzuje vládu nad Ukrajinou (Alexander Dudčak)
Komentár Alexandra Dudčaka (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Preklad: Redakcia HD
podľa najodvážnejších odhadov môže zvýšiť HDP najviac o 1 až 2 %. Ani premena Ukrajiny na jeden veľký Las Vegas nebude fungovať. Takže, na rade je prostitúcia. Na „základné ľudské potreby“ sa dá vždy spoľahnúť. Podľa údajov verejných organizácií je počet prostitútok na Ukrajine „oficiálne“ 50 až 80 000. Nikto ale týmto podhodnoteným číslam neverí. Obrovské počty žien totiž „pracujú z domu“. A celá armáda Ukrajiniek „pracuje“ pred internetovou kamerou. Ďalšie odchádzajú do zahraničia. Podľa odhadov Medzinárodnej organizácie pre migráciu, ktoré vydali médiá v Kyjeve, približne jedna zo štyroch prostitútok v Európe pochádza z Ukrajiny. Eurointegrácia Ukrajiny sa teda prehlbuje aj týmto spôsobom.


Skutočné celkové čísla ohľadom ukrajinskej prostitúcie môžu ísť do miliónov. Treba do nich zarátať aj stopárky na kyjevských uliciach a obchvatoch. Inzeráty hľadajúce „sponzorov“ alebo predvádzanie „vášne“ pred kamerou. A ročný obrat tohto smutného obchodu, ktorý sa rozvinul vďaka ukrajinskej nezávislosti, je veľmi slušný. Väčší, než prináša zomierajúce ukrajinské strojárstvo.


Trumpov ukrajinský gambit v rámci informačnej občianskej vojny v USA (Dmitrij Minin)
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Ovplyvňovanie amerických volieb v roku 2016 pochádzalo z Ukrajiny Čítať ďalej
05 | 10 | 2019 | Preklad: Redakcia HD

Teraz je prostitúcia na Ukrajine „decentralizovaná“. Niekto platí pasákov, niekto platí „novú políciu“ a niekto „pracuje“ na vlastné nebezpečenstvo a riziko. Ak však Najvyššia rada legalizuje prostitúciu, bude takýmto praktikám koniec. Prostitútky sa stanú riadnymi zamestnankyňami alebo podnikateľkami. Budú vydávať zákazníkom doklad o prijatí finančných prostriedkov a poskytnutej službe. Budú môcť prijímať aj platobné karty. Civilizácia na úrovni.




Prostitútka pri ceste s dieťaťom. Ľvovská oblasť.

Prestarnutí zahraniční kovboji budú masovo cestovať na Ukrajinu na „sexuálne safari“. Na účtoch oligarchov, ktorí stoja za Zelenského zvolením prezidentom, pribudnú ďalšie tučné sumy. Ostatní Ukrajinci budú pracovať ako obslužný personál vo verejných domoch organizovaných štátom.


Legalizácia prostitúcie tiež pomôže vyriešiť problém nákladov s vyplácaním dávok v nezamestnanosti. Ukrajinky a s postupujúcou liberalizáciou už zrejme i Ukrajinci dostanú jasnú perspektívu. Ak si nenájdu prácu v odbore, vždy je tu možnosť prostitúcie. Pravdou je, že sa rodičom bude ťažšie deťom vysvetľovať, prečo to nie je správne.


Libertariánstvo, ideológia nového ukrajinského vedenia, takéto zmeny víta. Táto ideológia neobsahuje „predsudky“ ako je morálka, vernosť, či vlastenectvo. Šéf ukrajinských policajtov Klimenko urobil skúšobný krok. Hlavné je presvedčiť obyvateľov Ukrajiny, že morálny rozvrat Ukrajiny je vlastne len „sex biznis“. Potom sa zmení i vnímanie najstaršieho ľudského povolania. A štát začne bohatnúť. Za toto sa bojovalo na “Majdane“.


Anton Kanevský: Ako si  na Ukrajine vysnívali niekoľko „Nových Vasjuki“
Komentár Antona Kanevského (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | Preklad: Redakcia HD

A čo napokon zostane po Zelenského „sluhoch ľudu“? Predčasne zostarnuté Ukrajinky a zrejme i Ukrajinci, ktorí už stratili svoj „trhový potenciál“. Zostane im len nemá otázka v očiach: „A čo máme robiť teraz?“