Ututlané praktiky na Bertramke. Ivanka si vedela presadiť svoje
23 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
K svojim zamestnancom sa Karel Gott († 80) vždy správal priateľsky. Vážil si ich a náležite ich vedel finančne oceniť. Aspoň do tej doby než sa k nemu nasťahovala Ivana Gottová, vtedy ešte Macháčková. Tá vraj vedela so zamestnancami slávneho speváka poriadne zatočiť.

Manželke Karla Gotta nevyhovovala jeho takzvaná druhá mamička, gazdiná Jaromíra Jandová, ktorá pracovala pre už aj pre Gottových rodičov, skôr ako zomreli. S Karlom toho zažila a prekonala mnoho. Osudné pre ňu vraj bolo nasťahovanie Ivany Macháčkovej na Bertramku.

"Manžel sa staral o ich záhradu, ešte keď bývali v Strašniciach. Ja som vtedy pracovala na pásovej výrobe v Strašnické Tesle. Potom sa výroba televízií presťahovala na Oravu a v podniku začali prepúšťať. Vtedy mi Karlova mamička ponúkla, či by som u nich nechcela upratovať. Potom sa presťahovali na Bertramku, tak som jazdila tam. A kým žili jeho rodičia, starala som sa ešte o vilu v Jevanoch, kam pani Gottová tak rada jazdila ... Karel bol ako môj syn. Celý život som sa tak k nemu správala. Mamička Gottová ma raz poprosila, že keď tu s manželom už raz nebudú, aby som sa ďalej o Karla starala, aby som ho neopustila. Tak som to svedomito plnila," povedala Gottova dlhodobá gazdiná jaromíra Jandová.

Jiřina Bohdalová o Gottovi: "Veľmi často naletel podvodníkom!"
Bol to dobrák, no niekedy aj Majster Karel Gott naletel! Jiřina Bohdalová vyhlásila pred týždňom vo svojej reči na zádušnej omši, že častokrát naletel podvodníkom. Celkom iste mala namysli aj podnikateľa Miroslava Provodu a zastreleného kráľa... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | Ján Prokop


Jej pôsobenie na Betramke podľa zákulisných informácií skončilo kvôli tomu, že ju údajne Ivana obvinila z krádeže. "Ivana ju obvinila, že jej ukradla sveter za päť tisíc korún, a preto Gott spoluprácu ukončil," povedal kedysi blízky zdroj.

Gott to však poprel. "To, že by pani Jandová bola zlodejkou, to je absolútna lož, na tom nie je pravdy vôbec nič. Ani jediný halier sa mi nikdy za tých štyridsať rokov nestratil. "Je to lež jako věž."  Ja ani Iva by sme nikdy nevyslovili, že nám niečo ukradla," povedal vtedy v reakcii na uniknuté informácie Karel Gott.

"Ja to vôbec nechápem a strašne ma to ranilo. Pretože keď mi Karel dával veci na vypranie, vo vreckách zvyčajne zabúdal nejaké peniaze. Do haliera som mu ich vždy uložila na stolík. A on sa zakaždým čudoval, kde sa tam vzali. Mal ku mne dôveru a ja by som ju nikdy nesklamala ... Ten sveter sa nakoniec našiel a ja si skutočne nemyslím, že by ma ktokoľvek z rodiny podozrieval" oznámila ku vzniknutej nepríjemnej situácii Jandová.

VIDEO: Posledný duet maestra Gotta s jeho dcérou Charlotte dosiahol 23 miliónov vzhliadnutí
19 | 10 | 2019 | ČTK


Ako sa po čase ukázalo, jej prácu začala vykonávať samotná mamička Ivany. Jandová tak pravdepodobne pre Gottovu manželku predstavovala iba zbytočnú pomocnú silu navyše. "S Ivanou sme sa rozhodli, že bude lepšie, keď dcérka bude vyrastať v rodine. Chcem u nej mať babičku. Takže to bude zároveň aj naša pestúnka," vysvetlil zamestnanie Ivanninej mamičky pred rokmi Gott.