Andruskó chce vypovedať o Jánovi Richterovi a Denise Sakovej
21 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Zoltán Andruskó obvinený z prípravy vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej chce znížiť trest výmenou za výpoveď o údajnej protiprávnej činnosti dvoch členov vlády. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk








Mená ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera a ministerky vnútra Denisy Sakovej mal spomenúť Zoltán Andruskó, keď navrhol, že bude vypovedať o protiprávnej činnosti dvoch členov vlády výmenou za nižší trest. Portálu Aktuality.sk to potvrdil zdroj, ktorý si neželá byť menovaný.

O tom, či sa naplní dohoda o vine a treste, rozhodne Špecializovaný trestný súd už v najbližšej dobe. Pokiaľ by súd nesúhlasil, bezpodmienečne by mal byť v tejto veci vypočutý prokurátorom. Špeciálna prokuratúra na otázku portálu, či bude iniciovať výsluch Andruskóa povedala, že „postupuje v súlade s Trestným poriadkom“.

Z objednania vraždy Jána Kuciaka s jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou dnes prokurátor obvinil Mariana Kočnera. Obžalobu na neho, ako ako aj na zvyšných obvinených okrem Andruskóa, dnes podal dozorový prokurátor na Špecializovaný trestný súd.

Prokurátor podal obžalobu na Mariana K. a spol. v prípade vraždy Jána Kuciaka
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na obvinených Mariana K. a ďalšie tri osoby v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | TASR