HROZNÉ! Priväzoval falošný lekár seniorov k posteliam?!
19 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Hrozivé svedectvá príbuzných klientov domova seniorov v Bratislave.


Hrôza z domova seniorov Iris pokračuje. Pred sudcu sa v piatok postavili Ivan Biháry (52) a Vanessa Putíková (18), obžalovaní za úmyselné poškodzovanie zdravia klientom domova. Správu priniesol portál Nový čas.

Podľa obžaloby obaja mali starým ľuďom podávať lieky a injekcie bez toho, aby na to mali odbornú kvalifikáciu. Kým falošná zdravotná sestra ešte vo štvrtok priznala vinu a je stíhaná na slobode, samotný Ivan Biháry vyhlásil, že je nevinný. V súdnej sieni sedelo aj niekoľko príbuzných poškodených klientov.

Bratislavské vodárne prišli o 4,5 milióna €, v hre je Kmotríkova firma
19 | 10 | 2019 | TASR / René Skalný


„Myslel som si, aké mám šťastie, že sa mi podarilo mamu dostať do takého moderného zariadenia. Ale opak bol pravdou, priväzovali ich tam ako zvieratá!“ začal rozprávanie Miroslav, ktorého matka bola v Irise niekoľko mesiacov.

Ruky aj nohy im priviazali o posteľ, aby nikam nechodili a neotravovali,” prezradil s tým, že jeho mama Anna je v nemocnici a nevyzerá to s ňou dobre.„Nevedeli sme, že nie je lekár. Nechal sa oslovovať pán doktor, a to všetkými. Nami, personálom, klientmi,“ dodal na adresu Ivana Biháryho.

Na záver pojednávania požiadal obhajca Biháryho o jeho prepustenie z väzby, sudca však túto žiadosť zamietol a konštatoval, že dôvody väzby trvajú a situácia sa v prospech obžalovaného nezmenila.

Threema: Kočner ako cestovná kancelária, novinárka Ruttkayová ako Kočnerova "opička"
18 | 10 | 2019 | René Skalný


Biháry je obžalovaný aj zo zločinu ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie. Je totiž pozitívny na HIV. Podľa Vanessy Putíkovej spokojne striedal partnerov, a to dokonca aj v spomínanom zariadení. Prízvukoval však, že každému povedal o svojom zdravotnom stave. Vanessa trvdila, že zariadenie bolo hotovým semeniskom nerestí. Priznala, že sa užívali drogy, ktoré si dala aj ona. Alkohol bol podľa nej na dennom poriadku. Chodili tam rôzni ľudia, najmä muži, ktorých však všetkých nepozná.
Kauza domova seniorov Iris

Ivanovi Bihárymu a Vanesse Putíkovej hrozí troj- až osemročné väzenie. Domov seniorov Iris, kde obaja obžalovaní pôsobili, bol po prepuknutí kauzy zavretý. Pre všetkých 24 klientov bolo nájdené náhradné riešenie. Viacero seniorov záhadne zomrelo a tri telá museli dokonca exhumovať.