Kočnerovi som nezháňal tlačiareň na zmenky, ale porcelánové tanečnice, tvrdí svedok
17 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Megaproces s Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom pokračuje. Súd dnes vypočúval viacerých svedkov, aj muža označovaného za Kočnerovho komplica. Kočner požiadal o konanie v neprítomnosti.





Dnes pred súdom vypovedal aj ďalší zaujímavý svedok Jozef Dučák starší. Ten je obvinený v kauze Technopol, v ktorej pozadí vystupuje aj Kočner. Práve Dučák mal údajne pomáhať Kočnerovi a Ruskovi pri falšovaní miliónových zmeniek, a to tak, že údajne zohnal pero, papier, atrament aj tlačiareň z roku 2000. Teda z obdobia, keď mali Kočner s Ruskom dokumenty údajne podpísať. O Dučákovi po prvý raz prehovoril Peter Tóth.

TITUL BONZÁK ROKA VYHRÁVA BEŽEC: Tóth vypovedal, že lustrácie novinárov mal Kočnerovi zabezpečovať u polície "najvyšší"
Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth si opäť pustil "hubu na špacír" a vo výpovedi uviedol, že sa lustrácie novinárov dostali k Marianovi Kočnerovi cez Bödöra, ktorý mal pavúky zabezpečiť od "najvyššieho". Čítať ďalej
15 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Svedčiť sa dostavili aj exmanželka Pavla Ruska, Viera Rusková a Ján Kováčik, ktorý Ruskovi pomáhal pri nepriateľskom prevzatí TV Markíza. Za podiel, ktorý vtedy získali s Milanom Fiľom zinkasovali takmer 2 miliardy slovenských korún.

Dvojica Kočner – Rusko je obžalovaná za falšovanie údajných zmeniek TV Markíza a hrozí im 12 až 20 rokov za mrežami. Rusko je na slobode, ale povinne nosí na nohe monitorovací náramok. Za falšovanie je obvinený aj Štefan Agh, bývalý Kočnerov spoločník vo firme Gamatex. Obaja sa koncom 90. rokov pokúsili ovládnuť Markízu.