Kellnerova PPF je tesne pred kúpou televízie Nova od Američanov.
17 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Mediálna spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), ktorá v Česku vlastní televíziu Nova, bola na predaj už dlhšiu dobu. Spoločnosť v marci oznámila, že začala revíziu svojich strategických možností, vrátane predaja. Podľa informácií Aktuálne.sk a Hospodárskych novín rozhodovanie o predaji prešlo do "horúcej fázy". K dohode by mohlo dôjsť v priebehu niekoľkých dní, chýba už len podpis majiteľa. PPF na otázku médií uviedla, že svoje investičné plány zatiaľ nekomentuje.

Rokovanie o možnom odpredaji bolo spomenuté zo strany CME počas naživo prenášaného konferenčného hovoru s investormi, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok popoludní, v deň zverejnenia hospodárskych výsledkov firmy. CME kvôli tomu už vytvorila špeciálny výbor zložený z nezávislých riaditeľov, ktorý jednotlivé stratégie hodnotí. Michael del Nin povedal na telefonickej konferencii s analytikmi a investormi, že analýza stratégie je v behu, ale priebeh zatiaľ firma nebude nijako komentovať.

Pavol Rusko vydáva životopisnú knihu s názvom „Markíza, politika, mafia“
05 | 10 | 2019 | Magda Danková


Všetky možnosti sú tak do poslednej chvíle otvorené, transakcia má podľa informácií Aktuálne.sk svoje riziká, ktoré PPF doposiaľ zvažuje.

Server Hlídacípes.org v septembri informoval, že PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera zostala z pôvodnej trojice záujemcov o kúpu CME jediná. Cena, ktorú Američania za CME požadujú, sa má podľa serveru pohybovať okolo 1,8 miliardy EUR. CME združuje 30 televíznych staníc v strednej a východnej Európe. Cena za odpredaj podielu by podľa servera mohol zodpovedať približne desaťnásobku EBITDA (zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi) CME.

Súčasťou CME v Česku je spoločnosť CET 21, ktorá je držiteľom licencií na vysielanie televíznych staníc Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International. CME okrem Česka pôsobí aj v Bulharsku, Rumunsku, v Slovinsku a na Slovensku, kde pod ňu spadajú všetky televízne stanice TV Markíza (Doma a Dajto).

VYPOVEDÁ RIADITEĽ MARKÍZY: Ak by Kočner uspel, Markíza by to splácala 2 a pol roka
Proces pokračuje výpoveďou aktuálneho riaditeľa Markízy Matthiasa Setteleho. Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | Peter Bachan