Bývalí liberáli zo SaS sú už po novom Demokratmi
17 | 10 | 2019 I Gabriel Matta


Skupina politikov okolo Ľubomíra Galka (Blahová, Rajtár, Kiššová) sa rozhodli vstúpiť do Demokratickej strany. Ohlásili to spolu s predsedom tejto strany Michalom Kravčíkom. Líderkou predvolebnej kandidátky bude poslankyňa Jana Kiššová.


Iniciatíva na oficiálne rokovanie prišla zo strany DS.„Pretože Slovensko potrebuje politikov, ktorí spájajú a nie rozdeľujú. Slovensko potrebuje ľudí, ktorí vytrhnú našu krajinu z pazúrov mafie. Pravicový demokrat bude mať konečne koho voliť,“ povedal Kravčík. Toto spojenie podľa neho prináša dobrú perspektívu pre všetkých ľudí, ktorí pracujú pre našu krajinu a chcú žiť svoj sen na Slovensku.

„Prvé, čo by malo na tejto tlačovej konferencii zaznieť je to, že dnešným dňom všetci, čo tu stojíme z Demokratického jadra, sme už Demokratická strana. Demokratické jadro bola neformálna názorová platforma, ktorá vznikla ako reakcia na nezdravé pomery v strane SaS. Po tom, čo sme vystúpili zo SaS i z jej poslaneckého klubu, existencia tejto platformy už nemá opodstatnenie, a preto zaniká,“ povedala novinárom Kiššová s tým, že pred niekoľkými dňami založili poslanecký klub. „Je to poslanecký klub Demokratickej strany. Budeme o volebnej spolupráci rokovať s parlamentnými i neparlamentnými stranami, ktoré o takéto rokovanie prejavia záujem,“ uviedla bývala podpredsedníčka SaS.