"Náznaky o vzťahu Mariana K. a Trnku existovali. Teraz je to už na polícii", tvrdí Gál
14 | 10 | 2019 I TASR

O určitom vzťahu Mariana K. s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom sa vedelo. Rozsah však všetkých prekvapil a teraz je to už v rukách polície. Uviedol to dnes po rokovaní vlády minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd).


Šéf rezortu spravodlivosti takto reagoval na zvukovú nahrávku medzi Marianom K. a Trnkom, ktorú zverejnil spravodajský portál Denníka N. V nej sa okrem iného spomína vydieranie šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka kauzou Gorila. Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) povedala, že prípadný odchod Trnku z funkcie je na jeho svedomí.

„Zákulisné informácie o tom, že majú nadštandardný vzťah, tu boli. Je to teraz už na orgánoch činných v trestnom konaní, aby tieto informácie vyhodnotili a aktérov aj obvinili,“ tvrdil Gál. „Nemám slov,“ povedala o nahrávke Saková po rokovaní vlády. Na otázku, či by mal Trnka opustiť funkciu prokurátora, odpovedala ministerka tak, že je to na jeho zodpovednosti. „Je to na jeho vedomí a svedomí čo urobí,“ dodala.

Spravodajský web Denníka N dnes uverejnil zvukovú nahrávku medzi Marianom K. a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, kde sa hovorí o kompromitujúcich materiáloch zo spisu Gorila. Marian K. v nej tiež varoval Trnku, že ho zabijú. Dôvodom malo byť, že Trnka sa pokúsil vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka Gorilou, teda nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol Haščák presvedčený, že už neexistuje.