Trump útočí cez internet na ekologickú aktivistku Gretu Thunbergovú
04 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Prezident USA Donald Trump v najnovšom príspevku na Twitteri poblahoželal svojmu podporovateľovi, ktorý označil Gretu Thunbergovú za herečku, pričom mu odkázal nech pokračuje v skvelej práci.


Thunbergovej vášnivý prejav pred svetovými vodcami na summite OSN o zmene klímy minulý týždeň, ju ustanovil za poprednú svetovú hovorkyňu proti zmene klímy. Nie však každý súhlasí s jej posolstvom a nedostatkom jasných návrhov na zmenu.

Medzi kritikov patrí aj Trump a niektorí z jeho voličov. Vo štvrtok prezident publikoval na internete priame útoky na Thunbergovú, pričom retweetol príspevok od jedného zo svojich podporovateľov, kde nazval Gretu „herečkou“, a odmietol byť „rukojemníkom niekoho, kto práve získal žiacku kartu“.



Trump retweetol príspevok a vyzval svojho podporovateľa, aby „pokračoval v skvelej práci.“

Trumpova urážka na Twitteri prichádza potom, čo minulý týždeň sarkasticky označil Thunbergovú ako „veľmi šťastné a mladé dievča, ktoré sa teší na svetlú a nádhernú budúcnosť“. Thunbergové predpovede do budúcnosti sú hocijaké, len nie svetlé. Vo svojom prejave OSN varovala pred hroziacim „hromadným vyhynutím“ a „zrútením“ ekosystémov.



Hŕstka svetových vodcov sa však zamerala na jej emocionálne poháňané klimatické kázne. Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý vo februári objímal Thunbergovú, minulý týždeň odsúdil jej „radikálny“ postoj. Ruský prezident Vladimir Putin v stredu označil Thunbergovú za „láskavú“, ale varoval, že by debatu o „klimatických zmenách riadiť nemala“.

"ŠKOLSKÝ OKTAGON": Moskovskí stredoškoláci založili „bojový klub“ typu MMA pre mladších žiakov (VIDEO+FOTO)
Náhodný tip pomohol odhaliť znepokojujúcu "zábavu", ktorú navštevovala skupina ruských stredoškolákov, avšak oni neboli tí, ktorí neúnavne bojovali o peniaze a uznanie. Čítať ďalej
03 | 10 | 2019 | Marek Molnár