Toto si Karel Gott naozaj nezaslúžil! DenníkN prehĺbil svoje morálne dno
02 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Nebohý Karel Gott († 80). Toto si naozaj nezaslúžil! Len pár hodín po tom, čo celosvetovo uznávaný spevák zomrel, zverejnil slovenský Denník N článok s nechutným a šokujúcim titulkom. V ňom označil českého slávika a ikonu českej populárnej hudby za idiota a zombie. Túto informáciu priniesol český denník Blesk, ktorý tento škandál odhalil.

Bezprostredne po úmrtí Karla Gotta sa na webe Denník N objavil článok Olivera Reháka o jeho smrti s viac ako Zarážajúcim titulkom. " Zlatý hlas z Prahy, božský Kája, národný umelec, ale aj zombie či idiot hudby. Kto bol vlastne Karel Gott ?," hlásal titulok.

Zdroj: Blesk.cz


Zdesení fanúšikovia, ktorí práve oplakávajú smrť svojho idolu, boli právom pohoršení. Po zásahu editora bol neskôr titulok zmenený na "Zlatý hlas z Prahy, božský Kája, národný umelec. Kto bol vlastne Karel Gott?" Lenže škoda už bola napáchaná.

Do partie sa podľa dostupných zdrojov z Facebookových komunít pridala aj partička stránky "ZOMRI.SK", ktorá neváhala a údajne zverejnila dychvyrážajúce cynické "meme" s Karlom Gottom, ktoré následne takisto po búrlivom útoku fanúšikov Karla Gotta stiahli.

 

Zdroj: Facebook


Patrí sa len dodať, že tieto prešľapy hovoria jasne o morálnej úrovni našej "štandardizovanej" žurnalistiky. Hovoria o ľuďoch, ktorí nemajú hanbu poučovať iných o morálke a označovať iné spravodajské weby za konšpiračné a vyhlasovať, že tie ich sú tie najsprávnejšie. Chyby robíme všetci, ale zúfalstvo týchto pseudonovinárov už naozaj prekročilo všetky hranice.