Lietadlo, ktoré viezlo pakistanského premiéra späť do svojej krajiny muselo núdzovo pristáť
28 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Pakistanský premiér Imran Khan sa nedokázal vrátiť do svojej domovskej krajiny potom, čo lietadlo, ktoré ho viezlo zlyhalo na spiatočnej ceste z USA, pričom bolo nútené pristáť v New Yorku.


Posádka objavila technický problém na palube lietadla, štyri hodiny potom, čo v piatok večer odcestovali z New Yorku do Pakistanu, informovali o tom pakistanské médiá. Podľa televízie Samaa bola závada v elektronike lietadla.

Podrobnosti o poruche sú nejasné, ale zrejme to bolo vážne, pretože lietadlo bolo donútené sa otočiť v blízkosti kanadského Toronta. Potom pristálo na letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku.

Khan bol na ceste späť do Pakistanu po ukončení týždennej návštevy USA, kde na Valnom zhromaždení OSN tvrdil, že v spornom regióne Kašmír sa varí „krvavý kúpeľ. Naznačil tiež, že v prípade vypuknutia vojny by sa mohli proti Indii použiť jadrové zbrane.

Pretože závada nemohla byť okamžite opravená, Khan strávil ďalšiu noc v newyorskom hoteli. Ak sa problém s lietadlom nevyrieši v sobotu, očakáva sa, že si rezervuje komerčný let domov.

Zlyhané lietadlo zrejme patrí korunnému princovi Saudskej Arábie Mohammedovi bin Salmanovi, ktorý ho požičal Khanovi po tom, čo pakistanský premiér prišiel do Rijádu na komerčný let na návštevu pred Valným zhromaždením OSN.

Saudská Arábia sa otvára zahraničnému cestovnému ruchu, aby znížila ekonomickú závislosť od ropy (FOTO)
Saudská Arábia oznámila, že zavedie nový vízový program pre 49 krajín a tým otvorí dvere zahraničným turistom. Tento krok je súčasťou sociálnych reforiem zameraných na zníženie závislosti krajiny od ropy. Čítať ďalej
28 | 09 | 2019 | Marek Molnár