TRAGÉDIA: „Nečakaný“ prílivový monzún v Indii zabil 59 ľudí (VIDEO+FOTO)
28 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Tento týždeň bolo zabitý najmenej 59 ľudí po monzúnoch "nevídaných" rozmerov v severnej Indii, prehlásili to oficiálne zdroje.


Väčšina úmrtí bola spôsobená kolapsmi domov, údermi blesku a utopením pri silných povodniach v indickom štáte Uttarpradéš, pričom najmenej päť ľudí bolo zabitých uhryznutím hadom v zaplavených oblastiach, uviedla hovorkyňa pre katastrofy Sandhaya Kureel.



Vo štvrtok a piatok bolo chrámové mesto Varanasi postihnuté extrémnym dažďom 19 centimetrov. Kým takmer 3 000 ľudí bolo presunutých na vyššie položené miesta, kvôli povodniam v meste Pune a susedných oblastiach, hlava štátu Maháraštra označil tento incident za „búrku nevídaných rozmerov“.



"Včera v noci sa v Pune vyskytlo veľa silných dažďov, ktoré sa vyvinuli do nevídanej búrky," taktiež uviedla ministerka Devendra Fadnavis.





„Z tohto dôvodu veľké množstvo vody preniklo do nízko položených oblastí a spôsobilo veľké škody,“ dodal. Očakáva sa, že dážď ustúpi až v pondelok, uviedol riaditeľ Štátneho meteorologického odboru JP Gupta. Počas tejto monzúnovej sezóny, ktorá trvá od júna do septembra, bolo v Indii, Nepále a Bangladéši usmrtených viac ako 350 ľudí.

Dychberúce fotografie z novej rekonštruovanej ruskej leteckej základne v Sýrii (FOTO)
Ruská základňa v Sýrii bola posilnená novými hangárami na ochranu lietadiel pred útokmi bezpilotných lietadiel, uviedlo ministerstvo obrany. Renovácia umožní aj dodanie ďalších lietadiel do strategickej základni. Čítať ďalej
28 | 09 | 2019 | Marek Molnár