Maďarská polícia zadržala 38 migrantov, ktorí sa ukrývali v nákladnom vlaku
22 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič

Maďarskí policajti v sobotu zadržali 38 migrantov, ktorí sa pokúsili do krajiny dostať nelegálne na nákladnom vlaku.


Polícia o tom informovala na svojej internetovej stránke. Počas týždňa je to ďalšia väčšia skupina utečencov, ktorá sa neúspešne snažila nezákonne prekonať hranicu medzi Srbskom a Maďarskom.

Podľa policajného webu sa vo vlaku smerujúceho do Maďarska zo Srbska ukrylo medzi nákladom 36 Afgancov a dva Eritrejci. Pohraničnej polícii sa ich podarilo nájsť pri prehliadke vlakové súpravy na maďarskej strane hraničného prechodu v Kelebia. Previnilci budú vrátení za hranicu.

Podľa Hrabka v EÚ sa opäť niečo chystá, ukázal Macronov signál o migrantoch
Slová francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, podľa ktorého sa krajiny Európskej únie (EÚ) čoskoro dohodnú na povinnom prerozdeľovaní migrantov zachránených na mori, inak budú „potrestané finančne“, sú jasným signálom, aká iniciatíva sa chystá.... Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | TASR


Pokusy utečencov dostať sa za lepším životom do bohatších krajín Európskej únie cez Maďarsko pokračujú cez prísne bezpečnostné opatrenia maďarskej vlády proti ilegálnej migrácii. Medzi tieto opatrenia patrí okrem iného bariéry na hraniciach so Srbskom a Chorvátskom.

V pondelok maďarská pohraničná stráž zadržala skupinu 14 migrantov, ktorí chceli do Maďarska ilegálne prekĺznuť po rieke Tise na nafukovacom člne. Zadržanie pri sebe nemali žiadne doklady, ale tvrdili, že sú z Iraku a Sýrie.