UEFA potresala Maďarov za budapeštiansky zápas ptroti Slovákom, proti Azerbajdžanu smú do hľadiska iba deti
20 | 09 | 2019 I SITA

Maďarská futbalová reprezentácia odohrá najbližší domáci zápas v kvalifikácii o postup na ME 2020 proti výberu Azerbajdžanu pred prázdnymi tribúnami. Taký je verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA) za správanie priaznivcov Maďarska v budapeštianskom súboji proti Slovákom z prvej polovice septembra.


Na základe správy delegáta napriek upozorneniam zo strany národnej federácie či prosbám od hráčov sa maďarskí fanúšikovia prezentovali opakovanými "rasistickými a nenávistnými" pokrikmi na adresu Slovákov, ktorý napokon zvíťazili 2:1. UEFA sa rozhodla pristúpiť k uzavretiu štadióna, ku ktorému "pribalila" aj pokutu 60-tisíc eur, pretože za ostatných päť rokov nejde o prvé, ale opakované previnenie Maďarov.

Maďarský futbalový zväz (MLSZ) na svojom oficiálnom webe informoval, že na októbrový duel proti Azerbajdžanu umožní vstup deťom do 14 rokov. Pravidlá to umožňujú a vo štvrtok to využil Slovan Bratislava v Európskej lige, ktoré k triumfu nad tureckým Besiktasom Istanbul 4:2 dotlačilo takmer 6-tisíc detí na tribúnach Tehelného poľa.

Niekdajší holandský reprezentant prehral boj s amyotrofickou laterálnou sklerózou
Nečakane skoro opustil tento svet niekdajší holandský futbalový reprezentant Fernando Ricksen. Vo veku 43 rokov prehral dlhoročný boj s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALC) známou aj ako Lou Gehrigova choroba či choroba... Čítať ďalej
18 | 09 | 2019 | SITA