Démare vyhral v Hlohovci pred zrakom svojho otca, ktorý prišiel z Paríža na bicykli za desať dní
20 | 09 | 2019 I SITA

Cyklistické preteky Okolo Slovenska napísali ďalší pamätný športový príbeh. Josué Démare strávil desať dní na bicykli a z francúzskeho Paríža pricestoval až do Hlohovca, kde v piatok finišovala tretia etapa 63. ročníka cyklistického podujatia pod Tatrami. Prišiel povzbudiť svojho syna Arnauda, ktorý mu dal ten najkrajší darček. Rodák z mesta Beauvais vyhral v piatok viac než 200 kilometrov dlhú etapu so záverečným prudkým stúpaním a pripísal si na konto už 61. profesionálne víťazstvo.


Francúzsky šampión z rokov 2014 a 2017 vyhral suverénnym spôsobom pred dvoma jazdcami tímu UAE Emirates Alexandrom Riabušenkom a Alexandrom Kristoffom. V cieli sa o svoje víťazstvo mohol podeliť aj s otcom Josuém, ktorý kvôli týmto pretekom prešiel tisíce kilometrov na bicykli. "Vydal sa na dlhú cestu, prespával v hoteloch a je skvelé, že ma dnes videl vyhrať. Je to perfektné," vyjadril sa Arnaud Démare.

Arnaud Démare patrí síce skôr k šprintérom, ktorým svedčia rovinaté dojazdy, no tentokrát si výborne podaril aj s náročným stúpaním. "Môj tím mi vytvoril dobrú pozíciu, mal som dobré nohy a približne 200 metrov pred cieľom som vyrazil. Napokon som skončil prvý a som veľmi šťastný," skonštatoval jazdec tímu Groumapa-FDJ, ktorý zároveň získal dres pre lídra bodovacej súťaže.

Slovan Bratislava uspel v Trenčíne, čisté konto brankára Brusta
Ani v treťom domácom zápase Tipsport ligy 2019/2020 nenašiel nováčik súťaže HK Dukla Ingema Michalovce premožiteľa. Po triumfoch nad Liptovským Mikulášom a Nitrou si Zemplínčania v piatkovom 4. kole poradili doma aj s Popradčanmi, zdolali ich 4:3... Čítať ďalej
20 | 09 | 2019 | SITA


Najcennejší, žltý dres zostáva v držaní Belgičana Yvesa Lampaerta z tímu Deceuninck-Quick Step, ktorý v piatok obsadil piatu pozíciu. Pred druhým Švajčiarom Stefanom Küngom má náskok troch sekúnd. "Záver bol veľmi náročný, každý dal zo seba to najlepšie a som rád, že som si udržal žltý dres. Je to môj cieľ aj pred poslednou etapou, hoci hlavným cieľom nášho tímu bude vyhrať s Eliom Vivianim," zhodnotil tretí muž tohtoročnej klasiky Paríž-Roubaix.

S odstupom 19 sekúnd finišoval na 21. mieste najlepší zo slovenských cyklistov Erik Baška. Pretekár tímu Bora-Hansgrohe síce vypadol z elitnej desiatky, ale má rovnaký čas ako desiaty Nór Torjus Sleen. Rodák z Dohnian by rád uspel v záverečnej etape, ktorá bude finišovať v Senici. "Dôležité bude nemrhať energiou, čo najviac jej ušetriť a v závere byť na správnom mieste. Ešte nemáme víťazstvo, a tak by bolo dobré, keby sme vyhrali," skonštatoval Baška.